Desert tort cu mango

Postat de cristina1985 in Torturi
11 Noi 2017 | 2908 vizualizari
Desert tort cu mango

Ingrediente

  • Aluat:
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 g faina
  • praf de copt
  • coaja portocala
  • Crema:
  • 850 g piure de mango (la cutie sau facut din cateva fructe coapte)
  • 250 g mascarpone
  • Ornat:
  • piscoturi-daca ramane piure de mango
  • 1/2 punga fulgi migdale
  • 2 compoturi mango
  • ornamente ciocolata
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina, praful de copt si coaja portocala. Se fac 2 blaturi, intr-o forma de tort de 26 diametru, cu hartie de copt, timp de 20-30 minute.

Crema: Eu am gasit piure de mango gata facut, la cutie, dar cine doreste, poate sa faca din cateva fructe de mango copt. Mie mi-a ramas piure si crema de mascarpone si am mai facut 3 deserturi la borcan cu piscoturi.

Se amesteca mascarpone cu 10 lg piure de mango. Se pune pe primul blat, iar restul pe margine. O sa ramana putin crema pe care o puteti folosi la desertul cu piscoturi si piure mango.

Ornat: Fulgii de midale se prajesc pe ochiul mic. Se tot amesteca, pentru ca se ard usor. 

Se insiropeaza primul blat cu compot mango, apoi se pune crema de mascarpone. Pe ultimul blat insiropat, se pune piure de mango, iar pe margine, crema de mascarpone si fulgii de migdale. Deasupra se asaza feliile de mango.

Se pune gelatina in 40 ml compot mango, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racit putin, dupa care se pune cu o pensula peste fructe. La sfarsit, se pun ornamente ciocolata. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mango si fructul pasiunii

Se pun nucile la copt în cuptor, timp de 5 minute, la 180 de grade Celsius. După ce nucile s-au răcit, se macină fin jumătate din cantitate, iar celelalte nuci se toacă în...

Citeste continuarea

Desert tort Primavara -Minodora

Postat de Constelatialeu

Desert tort Primavara -Minodora

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2017, 21:34
Yami!
la 11.11.2017, 21:44
Multumesc!
la 12.11.2017, 09:03
la 12.11.2017, 10:22
Multumesc!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking