Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome
Postat de sandytza in Torturi 15 Iun 2009 | 131685 vizualizari
Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome
Incanta-ti simturile cu acest desert usor si rafinat - tortul cu mere intregi. Fiecare muscatura este o explozie de arome proaspete si dulci, iar aspectul sau rustic si autentic iti aminteste de zilele petrecute in bucataria bunicii
Inapoi la reteta
|
Comentarii (33)
la 08.10.2009, 15:02
maine il fac pai o sa cumpar un tub de frisca de aceea sub presiune si o sa ii pun cate un motz de frisca pe fiecare punct de tort , nu il imbrac in frisca.
merci de reteta , maine vreau sa il fac.
la 09.10.2009, 16:10
L-am facut.
sfatul meu pentru cei care vor sa il faca si nu l-au mai facut niciodata e sa nu il faca ca si mine in forma de tort cu fundul detasabil pt ca merele cu zaharul caramel si dulceata isi lasa asa mult suc si tavile astea nu se inchid niciodata 100% ermetic si va curge in cuptor caramelul acela va nenorociti cuptorul definitiv.
deci sa folositi alta tava in orice caz nu cu fundul detasabil .
inca nu la-m gustat ...dar de aratat arata bine.
la 09.10.2009, 19:07
sandita l-am taiat, este foooarte bun, ah eu am pus pe farfurie langa felie si cateva linguri de frisca batuta proaspata azi....ar fii fost mult mai bun daca nu s-ar fii scurs caramelul in cuptor, deci recomand tuturor sa nu realizeze aceasta prajitura in tava de tort cu fund detasabil ci in cratita joasa, sau in tava ca sa ramana caramelul acolo.
e foarte buna!
la 09.10.2009, 22:16
Rivka ma bucur foarte mult ca iti place sincer . Eu l-am facut in tava cu pereti detasabili ca se inchide bine dar cum zici tu sa se aiba grija ca e pacat de caramelul si sucul ala .
la 30.10.2009, 09:23
Bravo sandytza...am facut si eu...Un deliciu...am pus si scortisoara peste mere,la sfatul fetelor,si la fel,nu am pus frisca deasupra.Mi se pare mai gustos asa simplu.Data viitoare am in plan sa fac mai mult caramel sa devina si mai insiropat tortul...Delicios.Abia astept sa repet procedura.
la 30.10.2009, 11:30
Ma bucur ca ti-a iesit Stely si ca iti place bineinteles .
la 30.10.2009, 12:40
tare l-as face si eu, mi-e ca nu-mi iese..ma incurc tare cu gramele astea..varianta 'linguri' o stii, Sandytza?
la 30.10.2009, 14:51
Anca uite iti dau o lista noteaz-o:
-1pahar de vin = 1 1/2 dl (150 cm cubi),
-o ceasca obisnuita de cafea cu lapte = 2 dl (200 cm cubi ),
-o ceasca mare de cafea cu lapte = 2 1/2 dl (250 cm cubi),
- 1 lingura cu varf de faina =25 gr,
-o ceasca cu varf de faina =1/4 kg,
-1 lingura de zahar = 25-30 gr,
-o ceasca de zahar = 200 gr.
- o lingurade untura sau unt =25 gr .
Poate te ajuta astea. Eu mereu le folosesc cand nu am chef sa cantaresc si ma ajuta.
la 30.10.2009, 15:44
multam Sandy
la 28.12.2009, 19:25
am si eu o intrebareot sa caramelizez zaharul in aceasi cratita unde o sa pun merele in cuptor?
la 28.12.2009, 19:45
hai ca iti raspun eu...ca am facut prajitura...da! poti!
la 13.02.2011, 01:00
Sandytza, tortul tau e tare imbietor
la 13.02.2011, 06:15
Taaaaaaaaaaare bun Merge si cu putina frisca la servit, nu ?
Eu il fac in cratita si ramane tot sucul acolo....
Delicios !!!
COMENTEAZA