Desert tort cu mousse de cafea si napolitane

Postat de sufletista in Dulciuri
22 Apr 2019 | 1516 vizualizari
Desert tort cu mousse de cafea si napolitane

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao+2 linguri apa
  • Crema de cafea
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 plicuri de ness
  • 50 ml amarreto
  • Crema de napolitane
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 200 g napolitane
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,oprim 3 linguri care le amestecam cu cacao si apa,turnam deasupra si cu furculita amestecam.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scoitoarea,lasam sa se raceasca  foarte bine dupa care taiem blatul in 4 felii.

Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma,adaugam cafeaua dizolvata in amarreto,omogenizam

Crema cu napolitane-mixam frisca cu smantana pana ce devine ferma,adaugam napolitanele rupte bucati,esenta de rom si omogenizam

Ansamblare-asezam prima foaie-insiropam cu 100 ml de amarreto amestecat cu putina apa minerala,adaugam 1/3 crema de cafea-a 2 foaie blat-insiropam-crema cu napolitana-a 3 foaie de blat-insiropam-1/3crema de cafea-a 4 foaie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cafea ramasa si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu frisca si decoram cu ciocolata topita cu 100 ml frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de cafea si napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2019, 19:04
Mi-ar plăcea tare mult o feliuță...!
la 22.04.2019, 19:28
Frumos si gustos!
la 22.04.2019, 19:32
Bun tort
la 22.04.2019, 19:59
Mmmm, ce aromat, ce imi place! Bravo, Lau!
la 22.04.2019, 19:59
Minunat!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking