Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

Postat de sufletista in Torturi
22 Apr 2019 | 2526 vizualizari
Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 8 zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema de capsuni
  • 500 g capuni
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lichior de cirese
  • 300 ml frisca
  • 200 m smantana pentru frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata cu menta
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 feii.

Crema de capsuni-capsunele spalate si scurse de apa le taie felii si pe punem cu zaharul si ichiorul la fiert pana ce se ingroasa ca un sos.

Mixam smantana cu frisca,adaugam sosul de capsuni racit,omogenizam.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam peste amestecul de frisca cu smantana ramasa,mixam pana ce devine o crema ferma

Anamblare-asezam prima foaie-insiropm-crema de capsuni-a 2 foaie -insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie -insiropam-1/3 crema de capsuni-a 4 foaie -insiropam-imbracam cu crema de capsuni ramasa si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu  frisca mixata cu smantana si deasupra turnam ciocolata topita cu 50 ml frisca si 2 linguri lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Desert tort Leone 22

Postat de Constelatialeu

Desert tort Leone 22

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2019, 21:31
Din ce în ce mai îmbietoare, tortulețele tale, Lau...!
la 22.04.2019, 21:35
la 22.04.2019, 21:50
superb si tare bun!
la 22.04.2019, 22:37
Ce bine arata!
la 23.04.2019, 07:58

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking