Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

Postat de sufletista in Torturi
22 Apr 2019 | 2546 vizualizari
Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 8 zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema de capsuni
  • 500 g capuni
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lichior de cirese
  • 300 ml frisca
  • 200 m smantana pentru frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata cu menta
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 feii.

Crema de capsuni-capsunele spalate si scurse de apa le taie felii si pe punem cu zaharul si ichiorul la fiert pana ce se ingroasa ca un sos.

Mixam smantana cu frisca,adaugam sosul de capsuni racit,omogenizam.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam peste amestecul de frisca cu smantana ramasa,mixam pana ce devine o crema ferma

Anamblare-asezam prima foaie-insiropm-crema de capsuni-a 2 foaie -insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie -insiropam-1/3 crema de capsuni-a 4 foaie -insiropam-imbracam cu crema de capsuni ramasa si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu  frisca mixata cu smantana si deasupra turnam ciocolata topita cu 50 ml frisca si 2 linguri lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort musuroi cu krant

Postat de Constelatialeu

Desert tort musuroi cu krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2019, 21:31
Din ce în ce mai îmbietoare, tortulețele tale, Lau...!
la 22.04.2019, 21:35
la 22.04.2019, 21:50
superb si tare bun!
la 22.04.2019, 22:37
Ce bine arata!
la 23.04.2019, 07:58

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking