Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Postat de momo121 in Torturi
22 Feb 2019 | 2444 vizualizari
Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Acest tort l-am facut de Valentine's Day! Pentru cine nu doreste deserturile foarte dulci, acesta este un tort dulce-acrisor si minunat de bun! Merita sa incercati! 

Ingrediente

  • Blat tava 24cm:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Mousse de zmeura cu ciocolata alba
  • 200 g crema de branza (gen philadelphia)
  • 180 g piure de zmeura indulcit
  • 250 g ciocolata alba
  • 6.7 g gelatina sau 4 foi + apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca (rece)
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 1 cana de apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Jeleul de zmeura:
  • 200 g zmeura decongelata
  • 50 g zahar
  • 3.3 g gelatina sau 2 foi + apa rece (daca folositi foi de gelatina, puteti incalzi 30ml cognac sau rom si sa topiti acolo gelatina storsa de apa, pentru un plus de aroma)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte pentru gardut , frunze si inimioare
  • cateva bobite de struguri
  • inimioare din ciocolata
  • floricele sau ce mai aveti prin casa

Mod de preparare

Pentru blat:

       Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
      Oprim mixerul si in aluat adaugam putina esenta de vanilie si rom (eu folosesc aceste arome pentru ca nu prea imi place gustul intens de ou in blat, dar puteti omite acest lucru), mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente.
      Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava detasabila de 24 cm, tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea sau cu batul de frigarui (in cazul meu :D )
     Cand blatul este gata, inchidem cuptorul si lasam tava acolo cu usa intre-deschisa pentru a nu se raci brusc ca altfel riscam sa se lase.
      Cand s-a racit in totalitate, il scoatem din tava, pe margini ne ajutam de un cutit, iar de data aceasta am preferat sa dai 2 felii mai groase pe orizontala, iar ce-a de deasupra am savurat-o impreuna cu fetita :)) , dar se poate taia blatul in 3 fara nici o retinere ;) .

Pentru mousse:

       Punem gelatina granule la hidratat in 2,3 linguri de apa rece.
       Zmeura (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita, pentru a scapa de seminte.
       Punem din nou sosul pe foc, atat cat sa fie caldut spre fierbinte si adaugam gelatina hidratata lasata cateva secunde la microunda. Amestecam si lasam deoparte.
      Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca putin, apoi o amestecam cu zmeura.
     Mixam crema de branza, atat cat sa devina cremoasa si adaugam in ea amestecul de zmeura cu ciocolata topita, amestecam pana devine o pasta omogena.
      Smantana pentru frisca o mixam semi-tare (adica sa nu fie bat, dar nici foarte lichida) cu o lingura de zahar pudra si o adaugam in crema de zmeura, pentru inceput cu cate o lingura si apoi restul de frisca. Amestecam totul cu miscari usoare de jos in sus cu ajutorul unei palete pana obtinem o crema omogena.

Asamblare:
      Pe un platou asezam inelul detasabil in care am copt blatul, apoi prima foaie de blat, insiropam, turnam mouss-ul de zmeura (pastram 4,5 linguri de crema), a doua foaie, insiropam din nou si ungem suprafata cu crema pastrata. Dam tortul la frigider pana ne ocupam de jeleu.

Jeleul  de zmeura:

      Zmeura (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita, pentru a scapa de seminte.
       Punem din nou sosul pe foc, atat cat sa fie caldut spre fierbinte si adaugam gelatina hidratata lasata cateva secunde la microunda. Amestecam si turnam sosul obtinut peste tort.
       Dam tortul la frigider pana a doua zi.

Pentru decor: 

         Am topit ciocolata pe baie de aburi, am pus-o intr-un pos cu duza mica pentru scris si cu grija am facut grilaje mai grosute de marimea inaltimii tortului pe hartie de copt, iar cu restul de ciocolata am facut frunzulite si inimioare. Lasam sa se intareasca bine apoi cu grija scoatem gardutul si il asezam de jur-imprejurul tortului, apoi legam cu o banda.
         Deasupra ornam dupa imaginatie...eu am vrut sa pun zmeura proaspata, dar nu am gasit si am pus struguri roze :D

Sper sa va fie de ajutor!
 A fost super delicios!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort cu zmeura si whisky

Postat de momo121

Desert tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul...

Citeste continuarea

Desert tort Unicorn 2

Postat de momo121

Desert tort Unicorn 2

Pentru blatul de ciocolata:        Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.02.2019, 13:32
Un deliciu, cu mousse de zmeură și ciocolată albă...!
la 22.02.2019, 13:43
Ce bine arata!
la 22.02.2019, 13:47
la 22.02.2019, 14:15
Macar un deget mi-as trece prin mousse )
la 22.02.2019, 15:24

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking