Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Postat de momo121 in Torturi
22 Feb 2019 | 5614 vizualizari
Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

Acest tort l-am facut de Valentine's Day! Pentru cine nu doreste deserturile foarte dulci, acesta este un tort dulce-acrisor si minunat de bun! Merita sa incercati! 

Ingrediente

  • Blat tava 24cm:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Mousse de zmeura cu ciocolata alba
  • 200 g crema de branza (gen philadelphia)
  • 180 g piure de zmeura indulcit
  • 250 g ciocolata alba
  • 6.7 g gelatina sau 4 foi + apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca (rece)
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • Sirop:
  • 1 cana de apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • Jeleul de zmeura:
  • 200 g zmeura decongelata
  • 50 g zahar
  • 3.3 g gelatina sau 2 foi + apa rece (daca folositi foi de gelatina, puteti incalzi 30ml cognac sau rom si sa topiti acolo gelatina storsa de apa, pentru un plus de aroma)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte pentru gardut , frunze si inimioare
  • cateva bobite de struguri
  • inimioare din ciocolata
  • floricele sau ce mai aveti prin casa

Mod de preparare

Pentru blat:

       Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
      Oprim mixerul si in aluat adaugam putina esenta de vanilie si rom (eu folosesc aceste arome pentru ca nu prea imi place gustul intens de ou in blat, dar puteti omite acest lucru), mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana incorporam faina de celelalte ingrediente.
      Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava detasabila de 24 cm, tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea sau cu batul de frigarui (in cazul meu :D )
     Cand blatul este gata, inchidem cuptorul si lasam tava acolo cu usa intre-deschisa pentru a nu se raci brusc ca altfel riscam sa se lase.
      Cand s-a racit in totalitate, il scoatem din tava, pe margini ne ajutam de un cutit, iar de data aceasta am preferat sa dai 2 felii mai groase pe orizontala, iar ce-a de deasupra am savurat-o impreuna cu fetita :)) , dar se poate taia blatul in 3 fara nici o retinere ;) .

Pentru mousse:

       Punem gelatina granule la hidratat in 2,3 linguri de apa rece.
       Zmeura (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita, pentru a scapa de seminte.
       Punem din nou sosul pe foc, atat cat sa fie caldut spre fierbinte si adaugam gelatina hidratata lasata cateva secunde la microunda. Amestecam si lasam deoparte.
      Ciocolata alba o topim pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca putin, apoi o amestecam cu zmeura.
     Mixam crema de branza, atat cat sa devina cremoasa si adaugam in ea amestecul de zmeura cu ciocolata topita, amestecam pana devine o pasta omogena.
      Smantana pentru frisca o mixam semi-tare (adica sa nu fie bat, dar nici foarte lichida) cu o lingura de zahar pudra si o adaugam in crema de zmeura, pentru inceput cu cate o lingura si apoi restul de frisca. Amestecam totul cu miscari usoare de jos in sus cu ajutorul unei palete pana obtinem o crema omogena.

Asamblare:
      Pe un platou asezam inelul detasabil in care am copt blatul, apoi prima foaie de blat, insiropam, turnam mouss-ul de zmeura (pastram 4,5 linguri de crema), a doua foaie, insiropam din nou si ungem suprafata cu crema pastrata. Dam tortul la frigider pana ne ocupam de jeleu.

Jeleul  de zmeura:

      Zmeura (am avut congelata) am incalzit-o impreuna cu zaharul, atat cat sa se topeasca granulele de zahar, apoi am blenduit bine si am trecut pasta obtinuta printr-o sita, pentru a scapa de seminte.
       Punem din nou sosul pe foc, atat cat sa fie caldut spre fierbinte si adaugam gelatina hidratata lasata cateva secunde la microunda. Amestecam si turnam sosul obtinut peste tort.
       Dam tortul la frigider pana a doua zi.

Pentru decor: 

         Am topit ciocolata pe baie de aburi, am pus-o intr-un pos cu duza mica pentru scris si cu grija am facut grilaje mai grosute de marimea inaltimii tortului pe hartie de copt, iar cu restul de ciocolata am facut frunzulite si inimioare. Lasam sa se intareasca bine apoi cu grija scoatem gardutul si il asezam de jur-imprejurul tortului, apoi legam cu o banda.
         Deasupra ornam dupa imaginatie...eu am vrut sa pun zmeura proaspata, dar nu am gasit si am pus struguri roze :D

Sper sa va fie de ajutor!
 A fost super delicios!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2019, 13:32
Un deliciu, cu mousse de zmeură și ciocolată albă...!
la 22.02.2019, 13:43
Ce bine arata!
la 22.02.2019, 13:47
la 22.02.2019, 14:15
Macar un deget mi-as trece prin mousse )
la 22.02.2019, 15:24

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking