Desert tort cu mure si ciocolata alba

Postat de sufletista in Torturi
22 Ian 2021 | 1760 vizualizari
Desert tort cu mure si ciocolata alba

Retete festive de iarna

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • Blat cu nuca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Crema de mure
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mure
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana 35% grasime
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2 feii.

Procedam la fel si cu blatul de nuca,doar ca vom pune nuca in loc de cacao.

Crema de ciocolata alba-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca,punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca cateva ore(eu las peste noapte in frigider)

Mixam restul de frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza si devine o crema.

Adaugam crema de branza care am mixato cu zaharul pudra,esenta de vanilie,mixam cat sa se omogenizeze.

Crema de mure-intr-un ibric adaugam murele,zaharul,100 ml apa si punem pe foc sa fiarba cca 5 min.

Strecuram totul cu ajutorul unei site si cu furculita pisam pentru a scoate tot siropul din fructe.Lasam sa se raceasca foarte bine siropul.

Ciocolata alba o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca lichida cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema,adaugam sirop de mure pana ce obtine culoarea dorita.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de cacao-insiropam-aduagam 1/2 crema de ciocoalta alba-foaie de blat cu nuca-1/2 crema de mure-foaie de blat cu cacao-crema de ciocolata alba-foaie de blat cu nuca si imbraca tortul cu crema de mure ramasa.

Dam la rece 1 ora inainte sa decoram.

Incalzim frisca pana la punctul de fierbere,adaugam in 2 boluri in care am adaugat ciocolata rupta bucati si turnam peste tort.

Decoram tortul dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2021, 21:29
la 22.01.2021, 21:37
Wow! Ce bunătate!
la 22.01.2021, 21:39
Un deliciu de tort...!
la 22.01.2021, 21:48
la 22.01.2021, 22:02
Bun si aromat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking