Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Torturi
30 Oct 2021 | 4354 vizualizari
Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

 Mai pregatim si noi un tort? Sigur, doar nu trebuie sa fie o aniversare pentru a savura o felie de tort! Tocmai ce am spart cateva nuci, asa ca trebuia sa fie tort cu nuca. Dar cu mai ce? Eu doream cu crema de vanilie si visine, sotul zicea ciocolata, asa ca, le-am combinat si a iesit o nebunieeeee! Deci, cand faceti si voi tort? 😊😊😊

Ingrediente

  • Pentru blat: ( forma de 23 cm)
    • 12 albusuri
    • 10 linguri indulcitor pulbere (sau 10 linguri zahar)
    • 200 gr nuca prajita si macinata
    • 3 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 linguri zeama de lamaie
    Pentru crema de vanilie:
    • 3 galbenusuri
    • 500 ml lapte
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 4 linguri amidon
    • 150 gr unt 80% grasime
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de ciocolata:
    • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
    • 100 ml smantana pentru frisca
    In plus:
    • 250 ml samantana pentru frisca
    • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
    • sirop de vanilie pentru insiropat blaturile
    • 1 borcan 370 gr cu visine fara samburi (sau congelate)

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.  Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Adaugati vanilia, praful de copt si zeama de lamaie. Incorporatati nuca macina si faina, cu miscari lente, cu ajutorul unei palete de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati. Introduceti foaia de blat, in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu celelalte doua.  Le lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul, adaugati laptele treptat si amestecati. Puneti amidonul, amestecati bine si transferati cratita pe foc. Invartiti continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. In crema racorita, puneti untul de la temperatura camerei, in doua transe si mixati. La final adaugati vanilia.

Crema de ciocolata: Ciocolata rupta bucatele, o puneti intr-un vas de inox impreuna smantana pentru frisca. Le puneti pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider, 2-3 ore. Dupa acest timp, scoateti crema si o mixati. Pe un platou asezati prima foaie de blat, puneti un inel detasabil in jurul sau. Insiropati foaia de blat, puneti jumatate din crema de ciocolata, o nivelati. Asezati jumatati de visine din loc in loc, puneti jumatate din crema de vanilie si o nivelati. Asezati a doua foaie, o insiropati, crema de ciocolata, visine si restul de crema de vanilie. La final asezati a treia foaie si o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...

Citeste continuarea

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2021, 22:16
la 30.10.2021, 22:29
Delicios!
la 30.10.2021, 23:31
Cam bun !!! Cam ca si la Rocsi !!!
la 31.10.2021, 08:10
la 31.10.2021, 08:33

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking