Ingrediente
- blat:
- 10 albusuri
- 12 linguri zahar
- un praf de sare
- 6 linguri nuca cocos
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
crema:
- 250 gr mascarpone
- 200 gr frisca lichida
- lemon curd (3 galbenusuri, 1 ou intreg, 150 gr zahar, 100 ml zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, 100 gr unt)
decor:
- 100 gr ciocolata alba
- 100 gr frisca lichida
- 5 gr gelatina
- cirese confiate
Mod de preparare
Pregatim blatul.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 2 forme identice cu diametrul de 26 cm.
Coacem la foc mediu pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margine. Lasam blaturile la racit.
Pentru pregatirea cremei incepem cu lemon curd-ul (crema de lamaie).
Intr-o craticioara cu fund dublu punem toate ingredientele si o punem la foc mic. Batem cu telul pana crema se leaga bine, fara a fierbe. Lasam crema la racit, amestecand din cand in cand in ea.
Mixam frisca, apoi o amestecam cu mascarponele si 3/4 din cantitatea de lemon curd. Restul o folosim la alte preparate sau decoram cu ea.
Montam tortul, alternand cele doua blaturi cu crema de lamaie cu mascarpone.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|