Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui

Postat de ctlina in Torturi
9 Feb 2021 | 13604 vizualizari
Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui

Am folosit o peltea de gutui de casa pentru a indulci crema. https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/tort-cu-pandispan-si-jeleu-de-gutui.html

Ingrediente

Pentru blatul génoise:

  • 4 oua
  • 1 varf de sare
  • 6 linguri de zahar (sau indulcitor erithritol)
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de praf de copt

Crema:

  • 250 ml smantana
  • 125 gr de mascarpone
  • 2 linguri indulcitor erithritol sau zahar
  • 100 gr de jeleu/peltea de gutui de casa

decor: zmeura,

  • jeleu de gutui

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180°C.

Preparati blatul:
Separati albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.
Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.
Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos.
Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.   Puteti verifica cu o scobitoare. Cand  biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca.   Pregatiti garnitura: Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.
Puneti pelteaua si amestecati.

Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili -22 cm.
Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei. Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec. Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema. Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte. Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica. A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti. Am decorat cu pelteaua (am incalzit-o 10 secunde la microunde cu o lingura de apa) si cu zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mascarpone si caramel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort cu mascarpone si caramel

Pentru blat topim ciocolata cu untul si lasam sa se racoreasca. Mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul. Dupa ce ouale si-au dublat volumul, adaugam ciocolata topita cu untul, mixand in...

Citeste continuarea

Desert tort Intercontinental

Postat de miha

Desert tort Intercontinental

Blat:  Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2021, 20:22
Ce mult imi placeeee! Este super bun!
la 09.02.2021, 20:33
la 09.02.2021, 20:39
Minunat...!
la 09.02.2021, 21:10
Minunat tort!
la 09.02.2021, 21:25
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking