Desert tort cu piersici si mascarpone

Postat de VI in Torturi
7 Ian 2021 | 1233 vizualizari
Desert tort cu piersici si mascarpone

Retete festive de iarna

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 5 linguri lapte ,
  • 3 linguri ulei ,
  • 25 g. cacao,
  • un praf de copt.
  • Crema:
  • 1 galbenus de ou,
  • 100 ml.lapte,
  • 2 1/2 linguri zahar,
  • 1/2 lingura amidon,
  • 250 branza mascarpone,
  • 10g. gelatina,
  • 125 g. frisca batuta,
  • o vanilie
  • Glazura:
  • 200g.ciocolata amaruie ,
  • 150g. frisca lichida,
  • 30 g.unt,
  • o lingura coniac(brandy)

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea blatului: batem albusurile cu putina sare,si le lasam deoparte. Cu ajutorul mixerului batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, uleiul,si faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Adaugam si albusurile prin rasturnare cu o paleta, usor.

Punem compozitia intr-o tava detasabila cu diametrul de 24 cm.,in care am pus hartie de copt.

Bagam la cuptor 25-30 minute.

In acest timp pregatim crema: amestecam mascarpone cu frisca batuta cu zaharul si o vanilie. Laptele cu galbenusul cu zaharul le fierbem un minut, apoi adaugam amidonul si lasam la racit.

Amestecam cele doua compozitii,in care am pus si gelatina inmuiata in prealabil in 2-3 linguri de zeama din compot,si incalzita pe baie de abur.Adaugam acum si fructele taiate cubulete si bine scurse si amestecam usor.

Dupa ce blatul s-a racit complet indepartam foaia de copt si il taiem in jumatate. Asezam din nou in forma detasabila primul blat, punem crema  , intindem bine cu o paleta si apoi punem si al doilea blat, presand usor.

Il punem la frigider si pregatim glazura: incalzim frisca lichida pe baie de abur, pana aproape de fierbere, dam la o parte, punem ciocolata sfaramata,si mestecam pana se topeste,adaugam si untul,apoi si lingura de coniac. Indepartam inelul detasabil,si turnam usor glazura putin racorita din mijloc spre margine,lasand sa se scurga putin pe margine,pentru un aspect frumos. Dam la frigider .

Ornam cu frisca batuta cu putin zahar si o vanilie,dupa cum ne place!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piersici si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2021, 12:41
Îmi place tortul tău...! (Vezi că ți-am trimis un mesaj... )
la 11.01.2021, 19:35
la 14.01.2021, 19:45
Va multumesc frumos!
la 14.01.2021, 20:54
la 15.01.2021, 18:45
Delicios!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking