Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu in Torturi
29 Feb 2020 | 2734 vizualizari
Desert tort Toni

Cadou dulce pentru 1 martie. La multi ani, Toni !

Ingrediente

  • Blat 18 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri nuca prajita si macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 300 g lapte condensat Dellate Caramelo cu cacao
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Frisca
  • smantana pentru frisca peste 30% grasime+ zahar pudra ( dupa gust) ( aici n-am cantarit smantana )
  • Fructe din compot
  • mango si piersici din compot taiate cubulete mici
  • Decor
  • cornete inghetata
  • pepite ciocolata
  • aschii de ciocolata
  • frisca
  • bombonele multicolore
  • creioane colorate de la Dr.Oetker verde si rosu

Mod de preparare

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Peste galbenusuri adaugam treptat faina si nuca macinata, incorporam, apoi adaugam si albus batut, omogenizam bine cu miscari lente de jos in sus, prodedam asa pana terminam faina, nuca si albusurile. Tapetam o forma de tort cu hartie de copt ,cu diametrul de 18 cm, punem compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 25-30 min. Este copt cand trece testul scobitorii, se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca, de preferat sa se sectioneze a doua zi.

Sirop : Punem zaharul sa se caramelizeze, apoi turnam apa peste zaharul caramelizat ( atentie la aburi ) si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.

Frisca : Tinem 10 min la congelator bolul in care facem frisca, smantana trebuie sa fie rece de la frigider. Se pune smantana in bolul robotului, se adauga zaharul farin si se mixeaza pana se obtine o frisca ferma. Se tine la rece pana ornam tortul.

Crema : Intr-un bol punem crema mascarpone si laptele condensat si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Asamblare : tortul in sectionam in 5 parti aproximativ egale. Asezam prima parte  de blat pe un platou, o insiropam bine  si apoi intindem un strat de crema, peste crema presaram cubulete de mango, asezam a doua parte de blat o insiropam intindem crema si apoi cubulete de piersici, asezam a treia parte de blat o insiropam intindem crema si apoi cubulete de mango, asezam a patra parte de blat o insiropam intindem crema si apoi cubulete de piersici, asezam si ultima parte de blat insiropat, imbracam tortul cu un strat subtire de crema. Restul de crema o amestecam cu 3-4 linguri de frisca, avem nevoie sa umplem cornetele de inghetata. Am folosit cornete de inghetata taiate pe jumatate, le-am pus de jur imprejurul tortului si le-am umplut cu crema amestecata cu frisca. Apoi am decorat cu frisca, pepite de ciocolata,aschii de ciocolata, bombonele multicolore si am folosit creioane de decor de la Dr. Oetker.  La capitolul decor fiecare face cum il taie capul, pe mine atat m-a taiat de data asta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Toni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort spirala cu crema de fructe de padure

Postat de Geanina87

Tort spirala cu crema de fructe de padure

Pentru crema : Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute, apoi se storc bine si se dizolva in laptele cald.Frisca se bate cu zaharul,apoi se amesteca cu mascarpone,laptele...

Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Meea

Desert tort Ferrero Rocher

          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 18:04
Foarte tare ideea decorului !
la 29.02.2020, 18:04
La multi ani! Super fain!
la 29.02.2020, 18:45
La multi ani! Super fain!
la 29.02.2020, 19:06
Frumos!
la 29.02.2020, 19:22
Ce simpatic l-ai ornat! La multi ani sarbatoritului!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking