Desert tort cu caramel si mascarpone

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Mar 2017 | 4908 vizualizari
Desert tort cu caramel si mascarpone

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana azi si m-am abtinut sa le deschid, am avut eu un filing ca sunt delicioase.....azi m-am apucat sa testez caramelul, ca si-a dorit copilul ceva bun, la el ceva bun este un tortulet...asa ca, ce nu face mama pentru puiul ei....

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri mai pline cu faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie caramelo Delatte 397 g
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime ( smantana pe care o folosesc este foarte densa, trebuie diluata cu un pic de lapte)
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • Decor
  • ciocolata topita Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat, pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca, faina si cacaua si am omogenizat. Am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Apoi am turnat compozitia in forma de tort si am bagat forma la cuptorul preincalzit, la 175 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Sirop: Apa si zaharul sa fiarba, dupa ce  a inceput sa clocoteasca, oprim focul si adaugam esenta, lasam sa se raceasca.

Frisca: Amestecam smantana cu zaharul valinilat si laptele si apoi mixam pana obtinem o frisca ferma.

Crema: Intr-un castron, punem mascarponele si caramelul si omogenizam, apoi adaugam si jumatate din frisca. Cealalta jumatate de frisca o lasam pentru ornat, o amestecam cu 2 linguri din crema.

Asamblare : Dupa ce s-a racit blatul ( e bine sa fie facut cu o zi inainte, se taie mult mai bine) il sectionam in 4 parti.

Asezam prima parte, o insiropam si intindem crema peste, asezam a doua parte, insiropam si intindem crema, asezam partea a treia insiropam si intindem crema, apoi asezam ultima parte din blat, insiropam si imbracam totul in crema si frisca, apoi ornam cu ciocolata topita. De preferat sa-l taiem a doua zi, asta daca se poate, la mine nu cred ca se poate.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caramel si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 22:32
Bunnn🎂🌺
la 30.03.2017, 22:35
Gustos
la 30.03.2017, 22:49
Foarte bun!
la 30.03.2017, 23:54
la 31.03.2017, 00:16
super tort!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking