Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612 in Torturi
19 Mai 2021 | 1931 vizualizari
Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

"Retete pascale" Torturile cu piscoturi si creme de fructe sunt minunate! Noua ne plac tare mult si le pregatesc din cand in cand, in diverse combinatii. De aceasta data doream sa folosesc o cutie de lapte condensat si niste fructe de padure. Mi-am mai cumparat cateva ingrediente si m-am pus pe treaba! Sa stiti ca nu se face greu, mai ales ca nu aveti de copt nimic, este perfect de pregatit in sezonul cald sau atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie, dar doriti sa faceti ceva dulce. Iar cu fructele va puteti juca, in functie de gusturi.

Ingrediente

  • 450 gr fructe de padure congelate
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 1 cutie lapte condensat (390 gr)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite vanilie
  • 3 foi de gelatina
  • 27 piscoturi
  • 4-5 linguri jeleu de capsuni Dulceata Gradinii
  • sirop de zmeura Dulceata Gradinii
  • 3-4 linguri picaturi de ciocolata
  • 100 ml frisca + 1 lingura zahar pudra
  • capsuni pentru decor
  • inimioare de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa clocoteaca 2-3 minute. Amidonul il dizolvati cu 3-4 linguri apa rece, il turnati peste fructe si amestecati pana se ingroasa. Dati jeleul deoparte, il acoperiti si il lasati sa se raceasca.

Intr-un bol mixati smantana pentru frisca rece, pana prinde putin volum. Adaugati iaurtul, laptele condensat, vanilia si le mixati bine. Puneti jeleul rece de fructe, le mixati pana se incorporeaza toate.

Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 5 minute. Le scurgeti, pe topiti la baie de aburi si o incorporati in crema de mai sus, mixand cat mai repede.

Intr-un bol mic, puneti siropul ramas de la fructele de padure, sirop de zmeura si putina apa, pentru a obtine un sirop pentru piscoturi.

Tapetati cu folie alimentara o tava de chec. Treceti piscoturi prin siropul obtinut, le asezati pe fundul tavii. Crema o impartiti in 4 parti. Asezati o parte crema peste piscoturi, o nivelati. Puneti jeleu de capsuni din loc in loc, deasupra inca o parte crema. Asezati un alt strat de piscoturi insiropate. Iar o parte crema, picaturile de ciocolata si ultima parte de crema. La final asezati iar un strat de piscoturi insiropate. Inveliti cu folie, dati tortul la frigider peste noapte. A doua zi, indepartati folia si rasturnati tortul pe un platou.

Frisca lichida rece o mixati cu zaharul pudra, pana devine spuma. O puneti intr-un pos si ornati tortul.

Decorati cu capsuni si inimioare de ciocolata! Il portionati si serviti! Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Postat de Oana

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu afine si mascarpone

Într-un bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele intr-un blender si le pasezi. Dizolvi gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2021, 18:28
Minunat și delicios!
la 19.05.2021, 18:39
la 19.05.2021, 18:50
la 19.05.2021, 19:11
Delicios și aromat!
la 19.05.2021, 21:24
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking