Desert tort cu portocale rosii

Postat de Ela68 in Torturi
22 Mar 2018 | 2865 vizualizari
Desert tort cu portocale rosii

Demult imi doresc sa gasesc portocale rosii sa pot face acest decor. Mi-a placut ideea, am preluat-o de pe Pinterest. Poate sub acest decor s-ar fi potrivit mult mai bine un blat clasic, pandispan cu lamaie si crema acrisoara, insa, la noi in familie nu-si gasesc loc deserturile fara ciocolata, mai ales cand exista o aniversare. Combinatia de ciocolata si portocala a fost irezistibila, chiar merita incercata ! Din pacate, fotografia cu sectiunea nu e prea reusita, am taiat rapid tortuletul si l-am mancat la fel de rapid.

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 7 oua
  • 16 linguri nuci macinate
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 1 zahar vanilat

Crema ganache :

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr alune de padure+2 linguri de zahar

Ingrediente crema de portocale (orange curd cu frisca):

  • 200 ml suc de portocale rosii
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 20 gr amidon Gustin-Dr Oetker
  • coaja rasa de la 2 portocale Bio
  • 100 gr unt gras 82%
  • 200 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat :

  • portocale rosii
  • lime
  • lamaie
  • frunze de menta

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita.
2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Impartiti compozitia in doua.
3. Tapetati cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm si coaceti pe rand cele doua blaturi intr-o forma tapetata cu unt si hartie de copt, la foc mic, aproximativ 45 de minute. Blatul este gata cand se desprinde de pe peretii formei.

  Mod de preparare crema ganache :
1. Puneti pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca. si omogenizati. Lasati la racit 2-3 ore la frigider, apoi mixati pana rezulta o crema pufoasa.
2. Puneti intr-o tigaie teflonata alunele impreuna cu zaharul si doua linguri de apa. Lasati pana ce apa se evapora iar zaharul adera la alune formandu-se desupra lor krantz.

Mod de preparare crema de portocale :
1.  Intr-o craticioara cu fundul dublu amestecati cu ajutorul unui tel galbenusurile, zaharul si amidonul.
2. Adaugati coaja rasa si sucul obtinut de la stoarcerea portocalelor, omogenizati, apoi adaugati untul.
3. Puneti la foc foarte mic si amestecati continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. De fapt, acest amestec este un orange curd. Lasati la racit.
4. Bateti frisca si amestecati-o cu crema de portocale.

Mod de asamblare :
1. Se aseaza pe un platou primul blat.
2. Puneti deasupra crema de ciocolata si nivelati. Aranjati uniform alunele de padure.
3. Asezati peste crema de ciocolata cel de-al doilea blat.
4.  La final, ibracati tortul cu crema de portocale.
5. Dati la rece si cand crema de portocale s-a intarit puteti orna cu fructele taiate felii subtiri si frunze de menta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu portocale rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu jeleu de portocale

Postat de sufletista

Desert tort cu jeleu de portocale

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2018, 12:22
Wow, ce frumos e!
la 22.03.2018, 12:24
multumesc
la 22.03.2018, 12:24
Un tort delicios, cu decor simplu, frumos și de efect!
la 22.03.2018, 12:29
Multu Simo
la 22.03.2018, 12:51
frumos

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking