Desert tort cu rulada Valentine's Day

Postat de eumimi in Torturi
14 Feb 2018 | 4832 vizualizari
Desert tort cu rulada Valentine's Day

Reteta cu dragoste  Inspirata de la Diana, am facut un tort delicios pentru o ocazie speciala. 

Ingrediente

Ingrediente blat maro:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente rulada:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri gem de afine

Crema:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g capsune
  • + 70 g ciocolata + 2 linguri de lapte + ornamente pentru ornat

Mod de preparare

Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 min.

Intre timp pregatim blatul pentru rulada. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam 10 min. la cuptor.

Cand este gata blatul pentru rulada, il punem pe un prosop de bucatarie imbibat in apa, adaugam gemul si rulam imediat. Lasam rulada in prosopul ud.

Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara. Taiem blatul maro si il punem atat pe fundul cat si pe peretii formei de cozonac.

Mixam frisca impreuna cu capsunele si punem jumatate in forma de cozonac.

Adaugam rulada ( eu am taiat din ea ca era prea lunga) si punem si restul de frisca. Punem deasupra alta parte maro, strangem bine folia alimentara si dam la rece 2-3 ore.

Intoarcem tortul si il punem pe platou. Deasupra punem ciocolata topita pe baie de aburi cu cele 2 linguri de lapte si presaram ornamente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu rulada Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui

Postat de merisor67

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui

Albusurile congelate se lasa sa se dezghete lent, la temperatura camerei, nu fortam dezghetarea. Dupa ce s-au dezghetat si nu mai sunt prea reci, adaugam peste ele un praf de sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2018, 15:36
Waw!!! Perfect de bun și gustos!!!
la 14.02.2018, 15:40
Merci!
la 14.02.2018, 15:41
la 14.02.2018, 15:48
Delicios si frumos ! d
la 14.02.2018, 15:49
Frumos! Și delicios, după cum îmi dau eu seama...

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking