Desert tort cu trandafiri si spice

Postat de ancutsa in Torturi
24 Mar 2019 | 2056 vizualizari
Desert tort cu trandafiri si spice

Acest tort l-am pregătit mai demult, însă acum mi-am făcut puțin timp să-l postez. Conține blat de nucă, cremă de brânză, glazură de ciocolată, spice albe şi trandafiri în degradé. Pentru o tușă finală, am presărat fulgi de migdale, rumeniți înainte la cuptor.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 4 ouă mărime XL (300 g în total),
  • 90 g zahăr,
  • 100 g făină,
  • 156 g nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • un vârf linguriţă sare,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă,
  • 70 g zahăr,
  • 1 linguriţă esenţă de rom,
  • pentru glazură:
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 40 g ciocolată neagră 52%,
  • 1-2 linguri lapte,
  • pentru crema de brânză:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 500 ml frişcă lichidă,
  • 3 linguri zahăr pudră,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • 1 pliculeţ ness,
  • pentru ornat:
  • 2/3 din crema de brânză pregătită anterior,
  • În plus: 2-3 linguriţe cacao pentru degradéuri,
  • o mână de fulgi de migdale

Mod de preparare

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.

 Între timp, se prepară siropul, fierbând apa cu zahărul, apoi se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

 Cât timp se răcesc tortul şi siropul, se pregătesc cremele şi glazura.

 Pntru cremă: se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu zahărul pudră, apoi se adaugă frişca lichidă şi se amestecă. O treime din cremă se amestecă împreună cu nessul şi cafeaua, aceasta va servi la umplut. Restul se dă deoparte pentru decor.

 Pentru glazură, într-un ibric cu una-două linguri de lapte, se topeşte pe foc mic ciocolata cu lapte împreună cu ciocolata neagră (eu folosesc ciocolată de cofetărie, deşi scrie pe ea 52% cacao, este foarte consistentă şi gustoasă, însă se poate folosi orice ciocolată neagră).

 Se taie tortul în două foi, se însiropează şi se umple cu o treime din crema de brânză, se adaugă capacul tortului.

Se toarnă glazura de ciocolată doar pe capacul tortului, nivelând cu grijă. Pentru a decora cu crema rămasă, se împarte această cremă în trei castronele: unul rămâne alb, în cel de-al doilea se pune puţină cacao pentru o nuanţă de bej, iar în cel de-al treilea se adaugă mai multă cacao, pentru a obţine o nuanţă maro mai închisă. Se decorează cu trandafiri în degradé şi cu spice albe, apoi se presară fulgi de migdale.

 

Timp de coacere: 30 min

Timp de pregătire: 1h 30min

Porţii: 15

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tort-cu-trandafiri-si-spice.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trandafiri si spice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort amestecat

Postat de Constelatialeu

Tort amestecat

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2019, 22:50
Un tort absolut delicios, judecând după ingrediente și după aspect...!
la 24.03.2019, 23:21
la 25.03.2019, 06:46
Un tort frumos si sigur bun!
la 25.03.2019, 07:33
Frumoe și delicios!
la 25.03.2019, 09:22
Si bun si aspectos!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking