Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de Ela68 in Torturi
9 Mai 2019 | 9279 vizualizari
Desert tort Pralina-Ciocolata

Nimic complicat, doua blaturi, doua creme si cateva alune coapte date prin zahar, mixate pana se obtine pralina. Deasupra, glazura de ciocolata Nestle. Hmmmm, o deliciosenie ! Gata, la treaba !  

Ingrediente

Ingrediente pasta de praline:

  • 250 gr alune de padure
  • 150 gr zahar
  • 20 gr apa

Ingrediente blat cu pasta de praline :

  • pasta de praline preparata anterior
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 180 gr alune de padure decojite si usor prajite

Ingrediente crema de lapte si ciocolata :

  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml lapte
  • 70 ml smantana pentru frisca
  • 25 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 foi gelatina

Sirop de cacao :

  • 90 gr zahar
  • 25 gr cacao
  • 120 gr apa

Ingrediente pandispan de ciocolata :

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 gr cacao

Ingrediente mousse de ciocolata :

  • 250 gr ciocolata neagra Nestle
  • 80 gr lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca 35%

Ingrediente glazura lucioasa :

  • 200 gr ciocolata neagra Nestle
  • 100 ml lapte
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 20 gr unt

Decor : 200gr coacaze rosii+cateva alune de padure

Mod de preparare

Mod de preparare pasta de praline :

1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a racit, puneti amestecul intr-un robot cu lama S si lasati cateva minute pana obtineti o pasta. Pastrati-o pana la folosire intr-un borcan etans, la loc racoros.

Mod de preparare blat cu pasta de praline :


1. Tapetati cu hartie de copt unsa cu putin unt o forma cu pereti detasabili de 24 cm. 

 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, adaugati pasta de praline si omogenizati.

 3. Turnati amestecul in forma, nivelati si presarati deasupra alunele prajite in prealabil si taiate in doua. Dati la frigider.

  Mod de preparare crema de lapte si ciocolata :

1. Inmuiati gelatina in apa rece timp de 5 minute.

 2. Laptele si smantana se pun intr-o craticioara la foc mic. Cand au ajuns la punctul de fierbere dati deoparte si adaugati ciocolata rupta bucatele. Amestecati pana la omogenizare.

 3. Bateti galbenusurile cu zaharul si adaugati-le peste compozitia de ciocolata. Puneti pe foc si amestecati constant pana ce temperatura atinge 85 grade. Stingeti focul si adaugati gelatina inmuiata si stoarsa de apa. Amestecati din nou pana ce aceasta s-a topit. Lasati la racit crema, apoi turnati-o peste blatul de pralina deja intarit. Puneti din nou la frigider.

   Mod de preparare sirop de cacao :

 1. Puneti toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic si fierbeti pana ce se formeaza un sirop gros. Lasati la racit.

Mod de preparare pandispan de ciocolata :


1. Preincalziti cuptorul la 180 °C. Tapetati o forma de 26 cm cu pergament.
2. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea ferma. Apoi adaugati galbenusurile, unul cate unul si cacaoa cernuta, amestecand usor pana la omogenizare cu ajutorul unui tel. Turnati compozitia in forma si coaceti aproxmativ 10-15 minute pana trece tesctul cu scobitoarea. Lasati-l sa se raceasca, apoi asezati-l peste crema de lapte si ciocolata si imbibati-l cu
siropul preparat anterior. Puneti-l din nou la rece, in frigider.   Mod de preparare mousse de ciocolata :
1. Topiti ciocolata la Bain-Marie, adaugati laptele, amestecati si lasati la racit.
2. Bateti frisca si adaugati ciocolata topita pana la omogenizare.
3. Neteziti mousse-ul deasupra pandispanului si lasati la frigider peste noapte.

 Mod de preparare glazura de ciocolata lucioasa :
1. Puneti pe foc intr-o craticioara laptele, smantana si ciocolata amestecand continuu pana ciocolata este perfect topita. Adaugati untul si cand s-a inglobat dati deoparte.

2. Scoateti tortul de la frigider si eliberati inelul. Asezati-l pe un suport de sarma si turnati glazura.
3. Decorati dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Pralina-Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Postat de simona72

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam....

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 13:40
la 09.05.2019, 16:53
Am lesinat de frumusetea si bunaciunea asta Si ce fain arata in sectiune. Si nu numai! Bravo, Ela! Te iert pt asta )))
la 09.05.2019, 17:07
la 09.05.2019, 17:49
Divin tortul tău!
la 09.05.2019, 18:11
Multumesc ! Nu-mi aduc aminte ce-am zis de Bontea, era ceva de bine, asa cred ))) !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking