Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura

Postat de ancutsa in Torturi
26 Noi 2019 | 2614 vizualizari
Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura

De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și l-am decorat cu volănașe și trandafiri.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă (mărime M),
  • 200 g unt,
  • un praf de sare,
  • 7,5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 6 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt Dr. Oetker,
  • pentru crema de zmeură:
  • 8 linguri gem de zmeură,
  • 4 linguri apă,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 4 ml îndulcitor,
  • Sucul de la o portocală,
  • O linguriţă esenţă de rom,
  • pentru decor :
  • 250 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță cacao,
  • 1 linguriță zahăr pudră cu aromă de rom Dr. Oetker,
  • Coloranți alimentari naturali pudră (roșu, galben),
  • Ornamente Galaxie Dulce Dr. Oetker,
  • Ornamente Lumea Unicornilor Dr. Oetker

Mod de preparare

 

 

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare.

Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri.

Se adaugă și praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compoziție pufoasă, care se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se prepară un sirop din 400 ml apă, 4 ml îndulcitor, sucul de la o portocală, se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se aadaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

 

Crema de zmeură:

Se desface gemul de zmeură (eu am avut gem de casă) în puțină apă, se lasă la răcit, se strecoară de sâmburi.

Se amestecă o cutie de cremă mascarpone cu 100 ml frişcă lichidă, cu mixerul, se adaugă și zahărul Bourbon și spuma de zmeură, omogenizând.

 

Asamblare şi decor:

Se taie tortul în două foi, se îndepărtează capacul, se însiropează, se umple cu cremă, așezând capacul la mijloc, între foi.

Se amestecă 250 g cremă mascarpone cu 250 ml frişcă lichidă și o linguriță de zahăr cu aromă de rom, cu mixerul, se îmbracă tortul într-un strat superficial, apoi din crema ce rămâne se împarte în mai multe castronele pentru a adăuga coloranți alimentari. Eu am folosit unii naturali, tip pudră, în 3 castronele, pentru a obține culoarea piersicii, roz pal și roz intens.

Se ornează tortul cu volănașe și trandafiri,  cu ajutorul unui poș, folosind diferite duze.

Două linguri de cremă se amestecă cu puțină cacao, pentru scrisul de pe tort.

Se decorează cu onamente de zahăr.

 

Porţii: 15

Timp de coacere: 25-30 min

Timp de pregătire: 2h 30min

 

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tort-cu-trandafiri-volanase-si-crema-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)

Postat de Doinavar

Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Postat de katty

Desert tort cu crema de ciocolata si unt

Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2019, 19:56
E pregatit de sarbatoare cu atatea volanase
la 26.11.2019, 19:59
Frumos
la 26.11.2019, 20:02
Un deliciu...! La mulți ani, surorii tale!
la 26.11.2019, 20:07
Imi plac torturile cu zmeura! Sunt asa iamiii!
la 26.11.2019, 20:16

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking