Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Postat de Constelatialeu in Torturi
19 Noi 2017 | 3761 vizualizari
Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Din categoria cadou dulce la zile de nastere....de data asta pentru Adi, fratele lui Vali.....LA multi ani, Adi !

Ingrediente

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri pesmet de biscuiti
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri pline varf cu amidon Dr. Oetker
  • 600 ml lapte dulce+ 4 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g unt
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Visine conservate

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am omogenizat, am incorporat 2-3 linguri de spuma de albus, apoi am adaugat restul de faina si pesmet si restul de spuma de albus, avand grija sa incorporam albusul cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm., am turnat blatul in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit bine ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine).

 Sirop. Apa cu zaharul se pun la fiert, dupa ce da in 2-3 clocote, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

 Crema : Intr-un castron de inox punem cele 4 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, ciocolata rupta bucatele si 4 linguri de lapte. Se asaza castronul pe baie de aburi si se amesteca continuu pana se topeste zaharul si ciocolata. Tragem de pe foc, adaugam amidonul cernut, omogenizam si subtiem cu lapte. Asezam din nou pe baie de abur si amestecam continu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc si se adauga untul amestecand bine sa se incorcopreze. Lasam sa se raceasca, dar nu de tot, crema sa fie calduta, avand consistenta unei budinci trebuie sa o punem calduta. 

Scoatem visinele din sirop si le lasam sa se scurga.

 Asamblare : Dupa ce blatul este rece, il sectionam in 3 parti. Asezam prima parte si o insiropam bine, asezam crema peste blat si punem deasupra visine, apoi partea a doua de blat insiropat, crema si visine, ultima parte de blat insiropat, imbracam tortul cu crema, ornam cu visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Tort cu caramel şi ciocolată

Postat de diaconta

Tort cu caramel şi ciocolată

Pentru blat am folosit o tava cu diametrul de 28 cm,eu zic ca a fost cam mare,de aceea nu este un blat foarte înalt. Am topit untul. Ouale le-am mixat împreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 19:27
Wooow! Felicitari!
la 19.11.2017, 19:36
Felicitari si la cat mai multe retete si torturi!
la 19.11.2017, 19:41
Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!
la 19.11.2017, 19:46
Si zici ca sticla aia o tii asa, nedesfacuta? ) La multi ani cumnatului!
la 19.11.2017, 19:52
Hai, desfă și sticla să chefuim! ) La cât mai multe rețete și la mulți ani cumnatului!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking