Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de diaconta in Torturi
24 Iun 2018 | 6692 vizualizari
Desert tort cu visine si ciocolata

De multe ori nu este necesar să ne complicăm pentru a pregăti ceva delicios. Cam aşa a fost şi cu acest tort. Cum mai aveam încă un borcan de vişine pentru prăjituri, am zis să le combin cu o cremă de ciocolată şi un blat pufos şi însiropat. Zis şi făcut! Nu-mi rămâne decât să aştept musafiri.

Ingrediente

Blat pandişpan(tava cu diametrul de 20cm):

  • 4 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Crema de ciocolată:

  • 250 g ciocolata 50% cacao
  • 350 smântâna pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura miere de albine

Vişine în jeleu:

  • Vişinele dintr-un borcan de 420 ml
  • Siropul de la vişine + înca 100 ml sirop
  • 1 lingura amidon

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Zeama de lamâie

Glazura:

  • 80 g ciocolata
  • 3-4 linguri lapte
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere de albine

Mod de preparare

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare.

Cand spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul, mixând în continuare.

Am încorporat galbenusurile cu ajutorul unei palete, apoi faina.

Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Pentru sirop am fiert ingredientele, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Am scurs visinele de sirop. Am diluat amidonul cu putina apa rece, l-am pus apoi peste sirop.

Am pus vasul pe foc mic si am amestecat cu un tel pâna ce s-a îngrosat.

Am pus visinele si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata, am topit ciocolata pe baie de aburi, am înfierbântat 200 ml smântâna pentru frisca si am pus-o peste ciocolata.

Am omogenizat,am lasat-o sa se raceasca. Am pus-o apoi la frigider pentru o ora.

Am mixat restul de 150 ml smântâna.

Am scos ciocolata de la frigider, am mixat-o. Am adaugat apoi mascarponele si la final, am încorporat usor frisca.

Am taiat blatul în doua, l-am însiropat.

Peste blat am pus crema de ciocolata si jeleul de vişine în cercuri concentrice.

Am acoperit cu cel de-al doilea blat.

Am  îmbracat tortul cu crema de ciocolata.

Pentru glazura, am pus toate ingredientele pe baie de aburi.

Când ciocolata s-a topit, am lasat-o putin sa se racoreasca si am pus-o deasupra tortului.

L-am mai lasat la frigider câteva ore. Va fi mult mai bun daca este foarte rece.

 

S-aveţi poftă !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 16:21
Excelent!
la 25.06.2018, 16:32
Minunat!
la 25.06.2018, 16:33
Cum rămâne cu dieta?
la 25.06.2018, 16:54
Super!
la 25.06.2018, 19:00
Frumos!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking