Desert Tort Curcubeu

Postat de AlexTeacher in Torturi
9 Mai 2018 | 14973 vizualizari
Desert Tort Curcubeu

Tortul curcubeu este unul dintre torturile la care putini s-ar incumeta sa il faca pentru ca pare foarte complicat. Dar hai sa vezi ca nu-i chiar asa de greu!

Ingrediente

Blaturi :

  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 750 g unt nesarat
  • 750 g faina cu praf de copt
  • 1 plic de praf de copt
  • 9 linguri de lapte
  • 1 lingurita si jumatate de extract de vanilie
  • cate 1 varf de cutit de colorant alimentar liposolubil: rosu, portocaliu, galben, violet, albastru si verde

Glazura:

  • 400 g unt nesarat
  • 700 g zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

PASUL 1: PREPARARE BLATURI

Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie spre mare timp de 6-7 min.

Intr-un castron separat bate ouale cu un tel si apoi adauga treptat (in 5-6 etape) ouale batute peste untul din robotul de bucatarie si amesteca bine. Daca vezi ca da semne sa se taie compozitia, adauga 1 lingura de faina. Micsoreaza viteza robotului.

Cerne faina si adaug-o si pe-aceasta treptat in bolul robotului. Odata ce s-a incorporat bine, cantareste toata compozitia si imparte-o in cele 6 castroane cu colorant. Toarna compozitiile in tavi si coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 20 de minute, sau pana infigi scobitoarea in mijloc si aceasta iese curate. Recomandabil ar fi sa pregatesti cate 2 pe rand. Odata ce s-au copt, scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

PASUL 2: NIVELARE BLATURI

Blaturile vor trebui sa stea perfect unul peste altul, asa ca trebuie sa le nivelezi. Taie putin din capacul de deasupra cu ajutorul unui cutit ascutit. Bucatile de blat ramase le faramitezi, si sunt perfecte pentru décor la final. Fiecare blat e si un pic aramiu pe margini de la forma de copt, ca sa avem o culoare uniforma, rezolvam problema repede. Pune un capac de tigaie cu diametrul putin mai mic de 20 de cm deasupra si taie marginile de jur imprejur.

PASUL 3 – GLAZURA

Bate untul nesarat in bol pe viteza mare, cam 5 minute pana devine pufos. Cerne zaharul pudra intr-un bol. Micsoreaza viteza robotului si adauga zaharul in 2 transe, la 2 minute interval, impreuna cu esenta de vanilie si laptele. Cand da semne ca s-a topit, creste viteza pentru inca 1 minut.

PASUL 4 – ASAMBLAREA

Pune pe suport o placa circulara cu un diametru putin mai mare decat al tortului si intinde desupra un pic de crema de unt. Astfel blatul nu va aluneca. Incepe cu cel violet. Fiecare blat trebuie uns cu crema in prealabil – iti va fi foarte usor sa folosesti o spatula speciala de intins crema. Continua cu blatul albastru, verde si termina cu galben, portocaliu si rosu.

Unge bine atat ultimul blat cat si pe margini – atentie sa nu consumi toata crema – pastreaza jumate pentru decorul final.

PASUL 4 – RACIREA SI RABDAREA … si reglazurarea

Ca sa obtii marginile perfecte va trebui sa pui tortul la frigider pentru 2 ore si sa il glazurezi din nou. Lasa-l inca o ora la frigider si decoreaza pe deasupra cu firimituri ramase de la excesurile de blaturi colorate. Lingura de glazura ramasa o poti pune intr-un posh si sa faci decoruri micute pe margine, de jur imprejurul tortului.

PASUL 5 – TAIEREA TORTULUI

Ai grija sa tai foarte drept ca blaturile sa se vada perfect.

 

Pofta buna, copiii sigur il vor aprecia de 1 iunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort curcubeu

Postat de rocsi_1612

Desert tort curcubeu

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, laptele si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. La...

Citeste continuarea

Desert tortul veseliei

Postat de Constelatialeu

Desert tortul veseliei

Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2018, 12:49
frumos
la 09.05.2018, 12:52
Foarte frumos!
la 09.05.2018, 13:20
Ce frumos e!
la 09.05.2018, 14:53
Arata perfect
la 09.05.2018, 15:54
Super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking