Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Postat de merisor67 in Torturi
22 Noi 2017 | 6444 vizualizari
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

Acest tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, a fost preparat pentru o ocazie mai specială (întâlnirea bucătărașilor din vara 2016). Și apoi a fost repetat, pentru că tare mult a plăcut celor care l-au savurat. Simple, fără coacere, rapid și ușor de preparat, torturile de biscuiți sunt alternativele cele mai la îndemână, pentru atunci când nu ai suficient timp și trebuie să prepari ceva dulce pentru cei dragi.  

Ingrediente

  • 450 g biscuiți petit beurre
  • 200 ml cafea + 1 linguriță zahăr + 2 lingurițe amaretto
  • Pentru crema caramel:
  • 400 ml smântână pentru frișcă (35%)
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 cutie caramel condensat (397 g)
  • un vârf linguriță sare
  • Pentru jeleul de piersici:
  • 750 g compot de piersici
  • 2 linguri amidon
  • un vârf linguriță sare
  • Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • ciocolată rasă, pentru decor

Mod de preparare

Pregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit.

Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am îndulcit-o cu o linguriță de zahăr.

Când s-a răcit, am adăugat 2 lingurițe din lichiorul amaretto pe care eu îl îndrăgesc mult.

Preparăm crema.

Turnăm smântâna pentru frișcă într-un bol înalt, pe care eu l-am dat la congelator pentru 10 minute, să fie rece, în ton cu smântâna.

Recurgem la acest procedeu pentru a fi siguri că se mixează bine frișca și nu se taie.

Mixăm smântâna, mai întâi la o treaptă inferioară, iar pe parcurs, după ce începe să se dezvolte, trecem la următoarea treaptă.

Spre final, adăugăm zahărul pudră, apoi toată cantitatea de caramel condensat și mixăm, reducând din nou treapta.

Adăugăm și puțină sare, pentru accentuarea gustului.

Eu am folosit smântână pentru frișcă LaDorna, la cutii de 200 ml. Nu știu de ce, dar mi-a lăsat mie impresia că se bate mai bine decât cea din cutia de 1 L. Poate e doar o impresie, dar de fiecare dată mi-a reușit bine frișca, la acest gramaj.

Dăm crema la rece.

Preparăm  jeleul de piersici.

În recipientul unui blender, punem compotul de piersici, dar oprim și 3 bucăți de fruct, pentru a le adăuga ulterior în jeleu.

Deci, trecem prin blender compotul, apoi printr-o sită, pentru a deveni fin, îl amestecăm cu amidonul și fierbem jeleul la bain marie până se îngroașă consistent.

Adăugăm și puțină sare pentru un plus de gust, apoi îl lăsăm să se tempereze.

Eu am folosit compot de piersici fără sâmburi, tăiate în jumătăți.

Cele trei jumătăți de piersici, oprite, le-am tăiat în cubulețe și le-am adăugat în jeleu.

Asamblăm torturile în două tăvi de chec(ale mele au avut următoarele dimensiuni: b= 7 cm, B=11 cm, H=8 cm, L=27 cm)

Îmbrăcăm interiorul tăvilor cu folie alimentară, pentru a ne fi ușor la îndepărtarea tăvilor.

Trecem biscuiții prin cafea, pentru o secundă, apoi îmbrăcăm și baza tăvii și pereții cu ei.

Întindem câte 1/4 din crema caramel în fiecare tavă, apoi așezăm câte un strat de biscuiți însiropați în cafea.

Întindem câte o jumătate din jeleul de piersici amestecat cu piersicile tăiate în cuburi, apoi încă un rând de biscuiți însiropați.

Urmează restul de cremă caramel și la final, biscuiți însiropați.

La final au încăput câte doi biscuiți pe rând și au acoperit în totalitate stratul de cremă.

Dăm tăvile la rece pentru cel puțin o oră, după care răsturnăm torturile pe platouri, îndepărtăn folia și le glazurăm.

Pentru glazură, încălzim smântâna pentru frișcă și topim ciocolata ruptă în bucăți, în ea.

Omogenizăm bine glazura și o turnăm fierbinte peste torturi.

O lăsăm să curgă în voie și o întindem rapid pe pereții laterali, cu o spatulă, apoi presărăm ciocolată rasă.

Eu am avut ciocolată duo și niște ornamente de ciocolată în formă de inimioare.

Mai dăm torturile de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici, la rece pentru 30 de minute, apoi le putem porționa și savura cu mare poftă, alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort pralinat cu trufe

Postat de Ela68

Desert tort pralinat cu trufe

Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 19:42
Un deliciu deosebit!
la 22.11.2017, 19:45
Pup, Mirela!
la 22.11.2017, 19:49
De revista ! si nu de oricare ....
la 22.11.2017, 19:51
Mulțumesc, Ksenya!
la 22.11.2017, 19:56
frumos

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking