Desert tort de ciocolata

Postat de cristina1985 in Torturi
25 Noi 2019 | 2362 vizualizari
Desert tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar pudra pentru aluat
  • 75 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
  • 6 oua
  • 20 g cacao
  • 1 lg-ta praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca ciocolata cu aroma de rom
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200-300 ml apa
  • 4-5 lg zahar (daca mai trebuie mai puneti)
  • 1-2 lg-te ness
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 125 ml lapte
  • 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma, apoi adaugati treptat 75 g zahar pudra si mixati. In aluatul cu cacao, se pune spuma de albusuri,amestecand usor.

Se toarna aluatul intr-o forma de tort de 25-26 cm diametru, unsa cu ulei (de preferat cu hartie de copt) si se coace in cuptorul preincalzit, timp de 45 minute. Dupa 20-30 minute, va uitati pe geamul cuptorului sau verificati. Cand introduceti scobitoarea in mijloc, trebuie sa iasa curata. Atunci este gata!

Se lasa la racit si pregati crema.

Crema: Se pune la incalzit laptele, iar praful se amesteca cu 4 lg zahar si putin lapte din oala.Se toarna in cratita de pe foc (inainte de a fierbe -daca laptele este pasteurizat) si se amesteca ,pana se ingroasa.Cand este gata, inchideti focul ,lasati la racit,apoi adaugati untul.

Blatul l-am taiat in doua: am introdus cutitul la mijlocul grosimii blatului,pana in centru si am rotit farfuria, astfel au rezultat doua blaturi.

Am insiropat primul blat cu un sirop facut din zahar, apa, ness, esenta rom.Apoi, se intinde crema,se pune al doilea blat ,se insiropeaza din nou si se pune glazura.

Glazura: se topeste ciocolata cu laptele si zaharul pudra,in baie de aburi.Se lasa  la racit, se tine in frigider 30 minute, apoi se intinde pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2019, 17:06
la 25.11.2019, 17:29
la 25.11.2019, 17:44
Multumec!
la 25.11.2019, 18:02
la 25.11.2019, 18:39

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking