Desert tort de ciocolata si portocale

Postat de CameliaComan in Torturi
23 Dec 2018 | 6054 vizualizari
Desert tort de ciocolata si portocale

Astazi va fac cunostinta cu un tort. Un tort cu aroma de vanilie si portocale, jeleu de portocale crema de ciocolata, blat de cacao si la final l-am imbracat intr-o crema de unt. Este prima oara cand fac un tort cu jeleu de portocale. Abia astept sa pot taia prima feliuta ca sa ii simt delicioasa aroma. Am vazut tortul la Jamila, si am decis sa il fac si eu. Nu am urmat toate sfaturile ei, dar in mare parte reteta este identica. Sectiune nu am acum, dar promit ca o sa revin cu ea. 

Ingrediente

  • Aceste ingrediente ajung doar pentru un blat. Trebuie sa faceti doua blaturi.
  • Blat:
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 25 g cacao
  • 6 oua
  • 4 linguri ulei
  • Crema si Jeleu:
  • 700 g portocale
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 20 g gelatina
  • 3 linguri dulceata de portocale
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta de portocale
  • esenta de vanilie
  • Crema de unt pentru a imbraca tortul:
  • 200 g unt
  • esenta portocale
  • 500 g zahar pudra
  • 2-3 linguri de lapte
  • Insiropat:
  • 200 ml suc de portocale

Mod de preparare

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Punem uleiul si mixam usor.Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 20 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 180 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare. Dupa ce se racesc blaturile, le taiem in 4 sectiuni. Eu am folosit doar 3 sectiuni.

Crema:

Rupem in cubulete ciocolata cu lapte. Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc frisca si o adaugam peste ciocolata. O lasam 2 minute. Amestecam usor cu telul pana se topeste ciocolata. Punem o lingurita de esenta de portocale. Punem crema la frigider si o lasam pana se raceste si se intareste. Scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Jeleu:

Curatam portocalele si le taiem in cuburi potrivite. Punem cuburile intr-un chopper si le mixam pana le transformam intr-o pasta fina. Punem cele doua plicuri de gelatina in maxim 100 ml apa. Le lasam la hidratat. 

Intre timp punem pasta de portocale intr-o craticioara. Incalzim pasta pana ne arde la deget. Luam pasta de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam cu un tel pana se dizolva gelatina. Adaugam 2 linguri de dulceata de portocale si 2 linguri de zahar pudra. Puneti zahar pudra in functie de cat de dulce vreti jeleul de portocale.

Eu am ornat tortul a doua zi, si tot a doua zi am facut si crema de unt. 

Crema de unt:

Batem untul moale cu mixerul dubleaza volumul si devine pufos. Adauga treptat zaharul pudra si adaugam si esenta de portocale. Dupa incorporare, turnam putin lapte pana ajungi la textura pe care ti-o doresti. 

Asamblare:

Punem prima sectiune de blat in inelul tavi de 20 cm in care am copt blatul. Pe marginile tavi punem si putin plastic pentru a fi siguri ca tava este suficient de inalta pentru intreg tortul. Insiropam prima sectiune cu suc de portocale pe care l-am inducit cu zahar. Punem jumatate din crema de ciocolata. Nivelam bine. Adaugam a doua sectiunea. Insiropam. Punem restul de crema de ciocolata. Nivelam bine. Iniante sa adaugam sectiunea a treia, o insiropam putin. Adaugam jeleul de portocale. Il lasam peste noapte la frigider. 

Fiecare poate decora tortul dupa gustul sau. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2018, 21:18
frumos
la 23.12.2018, 21:19
Superb ♥️
la 23.12.2018, 21:27
Arata foarte bine si sigur va fi un deliciu!
la 23.12.2018, 21:36
Mi-era dor de rețetele tale!
la 23.12.2018, 22:04
Foarte frumos și sigur foarte bun

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking