Desert tort de ciocolata si portocale

Postat de violeta30 in Torturi
2 Ian 2019 | 2866 vizualizari
Desert tort de ciocolata si portocale

Sursa de inspiratie a fost Ina :)

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie si portocala

Crema

  • 5 oua
  • 200 gr de unt
  • 200 gr zahar
  • 1 ciocolata amaruie cu 70 % cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 fiole esenta de rom
  • coaja rasa de portocale
  • 10 gr gelatina

Sirop

  • 250-300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 2 fiole esenta de rom
  • coaja rasa de portocale

Glazura

  • o ciocolata amaruie cu 70 % cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Blatul

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul, uleiul, laptele pana se dizolva zaharul, apoi faina masurata o vom amesteca cu praful de copt si cacao si vom pune in ploaie peste galbenusuri. Cand am inglobat faina, vom adauga usor albusurile. Aluatul astfel obtinut il vom turna intr-o forma cu inel detasabil sau o cratita tapetata cu hartie de copt si vom coace in cuptorul incins in prealabil. Durata coacerii difera de la aragaz la aragaz, dar scobitoarea e sfanta :))

Crema

Ouale cu zaharul se vor pune pe baie de aburi si se amesteca pana se lichefiaza ouale si devin lipicioase, dar nu se vor lasa sa fiarba. Le dam deoparte si incepem sa le mixam pana isi dubleaza volumul, apoi lasam la frigider o jumatate de ora. Ciocolata o topim la baie de aburi si o adaugam calduta peste crema de oua.

Untul moale se taie in bucati si se pune peste ouale racite.

Adaugam si frisca lichida impreuna cu gelatina hidratata si dizolvata pe baie de aburi (aceasta trebuie sa fie rece). Mixam bine pana se intareste, dar nu foarte tare.

Siropul

Zaharul il vom topi pe foc amestecand cu grija sa nu se arda. Cand e topit zaharul (nu trebuie sa fie prea inchis la culoare, atunci e ars si va fi amar) se adauga apa cu grija sa nu va frigeti. La final adaugam esenta de rom si coaja de portocala dupa gust.

Glazura

Ciocolata si frisca lichida o punem la fiert pana se topeste ciocolata si se dizolva bine in frisca. Cand e rece se adauga la final gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic.

Asamblarea

Se taie blatul rece in 3 felii si incepem cu prima felie de jos pe care o punem pe un platou si o insiropam bine, apoi un strat de crema si tot asa pana terminam ingredientele.

Glazura se va turna deasupra cand e mai groasa (se va lasa la racit dupa fierbere), altfel va curge toata pe platou.

Se orneaza cu felii de portocale sau in functie de gusturi.

Un tort fin si bine insiropat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2019, 21:03
la 02.01.2019, 21:47
la 03.01.2019, 02:23
Foarte bun!
la 03.01.2019, 19:28
Cu siguranta a fost super delicios!
la 04.01.2019, 10:33
Un deliciu super aromat!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking