Desert tort de Dragobete cu blat de cacao si crema de vanilie

Postat de mirela0911 in Torturi
23 Feb 2018 | 4394 vizualizari
Desert tort de Dragobete cu blat de cacao si crema de vanilie

Si daca tot e maine "Dragobetele, care saruta fetele", il intampin cu un tort delicios. :x Reteta cu dragoste

Ingrediente

Pt blat:
  • 4 oua
  • 2 lg smantana
  • 200 g zahar
  • 1 lgt sare
  • 60 g cacao
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 200 ml cafea preparata
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml ulei
  • 220 g faina alba
Pt crema:
  • 2 oua
  • 120 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 80 g zahar
  • 80 g nuca taiata mai marunt
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 lg frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna fierbinte peste ingredientele uscate. Se amesteca bine pana se topeste tot zaharul si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi esenta de vanilie, uleiul si apoi faina. Se omogenizeaza bine apoi se adauga amestecul de oua si smantana. Se omogenizeaza totul bine apoi se toarna jumatate din compozitie intr-o tava de silicon in forma de inima si se da la cuptorul preincalzit la 195 de grade pentru cca 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand este copt, se scoate blatul si se pune pe un gratar la racit. In tava se toarna restul de aluat si se da la cuptor. Se procedeaza la fel ca si la primul blat.

Cand sunt racite complet, se taie fiecare blat in doua.

Crema de vanilie: ouale se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat si amidonul. Se adauga laptele fierbinte in fir subtire, amestecand continuu, apoi se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit.

Cand este bine racita, se adauga in crema mascarponele si se amesteca. Se adauga si frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o compozitie cremoasa si fina.

Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga nuca taiata bucati mai mici, se amesteca pana se acopera nuca cu caramel. Se asaza pe hartie de copt si se lasa sa se raceasca bine, apoi se marunteste la robot.

Pe un platou se asaza primul blat, se unge cu o parte din crema iar deasupra se presara nuca caramelizata. Se continua la fel pana la ultimul blat. Se unge tortul cu crema pe margini si deasupra. Se da la rece.

Ciocolata se pune la topit impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se lasa sa se racoreasca putin. Se scoate tortul de la rece si se toarna pe margini astfel incat sa si curga usor in jos. 

Cu restul de crema ramasa se fac moatze deasupra, jos la baza tortului si se presara nuca caramelizata si maruntita. Se da la rece pana in momentul servirii .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de Dragobete cu blat de cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Familia

Postat de Constelatialeu

Desert tort Familia

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Tort cu fructe de pădure şi ciocolată

Postat de diaconta

Tort cu fructe de pădure şi ciocolată

Pentru blat am folosit reteta cu albusurile „oparite” ,un blat care îmi place foarte mult,a iesit destul de înalt si foarte pufos. Zaharul  l-am umezit cu apa si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2018, 20:38
Mniam,mniam! Foarte frumos arata tortul!😊🤗
la 23.02.2018, 20:38
Mirela, iar ne-ai adus o minunatie! Pot sa iau o felie mare?
la 23.02.2018, 20:38
Foarte frumos!
la 23.02.2018, 20:40
Da rau a lovit dragostea asta.....
la 23.02.2018, 20:43
frumos

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking