Desert tort de inghetata

Postat de ancutsa in Dulciuri
26 Mai 2017 | 1984 vizualizari
Desert tort de inghetata

Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de trei arome (vanilie, cacao neagra, citrice) si napolitana.

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar (mai mult sau mai putin dupa gust)
  • 1 varf de sare
  • 350 ml lapte caldut
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite cacao neagra
  • coaja de lamaie si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan
  • putina ciocolata razuita

Mod de preparare

 

Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte.

 Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se incalzeste laptele (dar nu se fierbe) intr-un ibric, in care adaugam pastaia de vanilie. Apoi, se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam, cu un tel, pentru a deveni spumoasa si aerata.

Se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Pana acum o faceam numai pe baie de aburi, de teama sa nu se branzeaza, dar acum am zis ca trebuie sa incerc si asa. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.

 Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.

Se bate un pic cu mixerul crema de oua, apoi se toarna frisca treptat, amestecand continuu pana incorporam toata frisca si capata o textura cremoasa.

 Crema obtinuta se separa in trei vase: una ramane simpla, cu vanilie. In cel de-al doilea vas, se adauga cacao neagra si se amesteca. Iar in cel de-al treilea vas, se adauga coaja de lamaie si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (si putin sirop lasat de portocala).

Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti).

Se toarna inghetata de vanilie astfel formata, intr-o tava de chec in care am pus folie alimentara si se acopera cu un strat de napolitana. Se da la congelator, cat timp aparatul ingheata aroma de cacao.

Pentru cacao, a durat mai putin timp, fiind mai consistenta, insa acum depinde de fiecare ce aparat de inghetata are. Pentru un plus de savoare, puteti razui putina ciocolata peste aroma de cacao.

 Se procedeaza la fel si pentru aroma de citrice.

 Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aroma de vanilie in tava de chec in care ati pus folie alimentara, acoperiti cu grija cu napolitana, apoi turnati aroma de cacao, adaugati alt strat de napolitana, apoi aroma de citrice si iar napolitana. Acum acoperiti cu folie alimentara si dati la congelator.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.

Portii: 10

Se poate servi cu dulceata de capsuni.

  

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-de-inghetata.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2017, 19:51
la 26.05.2017, 20:05
la 26.05.2017, 20:30
Super!
la 26.05.2017, 20:51
Mmmm, ce bine suna combinatia ce ai facut-o aici!
la 26.05.2017, 21:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking