Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
13 Iul 2017 | 6494 vizualizari
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Am preparat un tort racoritor cu fructe proaspete, dupa ce m-am inspirat de aici. Laptele condensat pe care l-am folosit a fost din acela mai lichid (pe eticheta scria ca se pune in cafea, dar ca se poate folosi si la gatit) pentru ca din acela am gasit in hypermarket, dar daca aveti din acela mai gros presupun ca este si mai bun sau puteti sa il preparati in casa daca doriti. Eu am vrut sa dau fructele prin strecuratoare pentru a indeparta semintele si pulpa, dar daca nu aveti rabdare, le puteti lasa si asa.

Ingrediente

  • 100 g coacaze rosii
  • 150 g caise fara piele si samburi
  • 150 g zmeura
  • 300 g iaurt grecesc
  • 250 g lapte condensat
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 9 piscoturi
  • coacaze si zmeura pentru decor
  • Diametru tava: 20 cm

Mod de preparare

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite.

Iaurtul se amesteca cu laptele condensat.

Frisca lichida se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, dupa care se amesteca cu iaurtul si cu laptele condensat.

Se umezeste o tava detasabila de tort, se asaza o folie in ea si se pun piscoturile. Se adauga crema cat sa acopere bine piscoturile. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de coacaze si se mixeaza, apoi se intind in tava. Se pune inca un strat subtire de crema. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de caise si se mixeaza, apoi se intind in tava. Se pune inca un strat subtire de crema. Se amesteca trei linguri de crema cu zeama de zmeura si se mixeaza, apoi se intind in tava, pastrand putin si pentru decor. Se pune ultimul strat de crema. Se decoreaza cu crema de zmeura pastrata si cu coacaze si zmeura.

Se introduce tava la congelator pentru cateva ore, apoi se poate servi tortul de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...

Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu branza de vaci,afine si green sugar

Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul. Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2017, 10:29
oooooo, explozie de arome !
la 13.07.2017, 10:45
Woaaaaa! Dacă nu serveam acum o înghețată, muream aici de poftă
la 13.07.2017, 10:50
wow, cat e de frumos, si aspectuos
la 13.07.2017, 11:30
Multumesc frumos, dragilor!
la 13.07.2017, 11:41
Ce minunăție! Salivăm...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking