Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca

Postat de Bunica in Torturi
13 Ian 2021 | 547 vizualizari
Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca

Parca ai manca ceva dulce, dar sa nu fie prea dulce......sa fie racoritor, sa fie catifelat,sa fie....sa fie ....un desert delicios!   Eiiiiiii, si cand pleci o o mie "sa fie"............fie ce-o fi, bun sa fie!:))))))) Uite asa am preparat un desert delicios pe gultul meu,in primul rand,si apreciat de cei care l-au gustat    

Ingrediente

  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 6 mere mari acrisoare
  • miez de nuca
  • visine din dulceata
  • Blat
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml. frisca lichida 30%grasime
  • 100g. ciocolata neagra 74 %cacao
  • 250 g. mascarpone
  • Glazura 200 ml. frisca

Mod de preparare

Ia o cratita de 4 l inalta, cu peretii drepti.

Pune-o pe foc si in ea cele 3 linguri de zahar la caramelizat.

Cand zaharuleste de culoarea chihlimbarului,iei cratita de pe foc si o rotesti pentru a tapeta peretii cu zahar ars.

Merele spalate ,cu cotoarele scoase,curatate de coaja se pun in cratita.

In locul cotoarelor pune miez de nuca si cate 1-2 visie din dulceata.

Da cratita la cuptorul icins la 170 grade pentru 10-15 minute.

Cat merele stau la cuptor te ocupi de blat.

Separi albusurile de galbenusuri.

Mixezi albusurile cu un praf de sare.

Cand albusurile incep sa devin ca o bezea ,adauga zaharul si mixeaza in continuare pana la topirea zaharului.

Adauga galbenusurile cate unul ,pe rand.

Scoate telurile mexerului.

Dupa incorporarea galbenusurilor adauga faina si aromele.

Amesteca usor de jos in sus cu ajutorul unei linguri de lemn sau spatula

Scoate cartita cu mere din cuptor si toarna compozitia blatului peste mere.

Da caratita la cuptor pentru 25-30 minute,pana se rumeneste frumos.

Pentru siguranta faci testul cu scobitoarea.

Cand blatul este copt il scoti din cuptor si-l lasi la racit.

Blatul racit il rastorni pe un platou.

Deasupra pui o crema pe care o agreati.

Crema de ciocolata cu ascarpone:

200 ml. frisca lichida se pune la incalzit. ATENTIE SA NU FIARBA.

Cand frisca este la punctul de fierbere o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupa in bucati mici si amestecam pentru a incorpora totul .Lasam totul la racit.

Mascarponele il mixam ,iar cand devine pufos adaugam amestecul de ciocolata +frisca .

Intindem crema deasupra blatului .

Cele 200 ml. de frisca lichida +zaharul vanilat se mixeaza pana sta pe teluri.

Cu ajutorul unui pusch se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti...

Citeste continuarea

Desert tort cos de toamna cu fructe

Postat de ancutsa

Desert tort cos de toamna cu fructe

  Biscuitul cu urare: se topesc pe baie de abur, 20 g ciocolată albă. Se toarnă ciocolata albă pe o bucată de hârtie de copt, se dă la congelator 30 de minute cât să se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.01.2021, 17:02
la 13.01.2021, 17:05
la 13.01.2021, 18:34
Foarte bun!
la 13.01.2021, 21:02
super!
la 13.01.2021, 21:28
Ce rasfat pe Buni...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking