Desert tort de mere insiropat cu zahar ars

Postat de Oana in Torturi
3 Oct 2017 | 12009 vizualizari

Tortul de mere aromat, insiropat cu zaharul ars scurs printre mere, este un deliciu! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 1 kg si jumatate de mere golden
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 40 gr unt
  • 200 gr zahar pentru caramel
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie

Pentru decor:

  • 300 ml smantana pentru frisca batuta
  • 2 linguri de zahar vanilat

Mod de preparare

Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.

Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le felii mai groase. Stropeste-le cu zeama de lamaie si presara scortisoara, apoi amesteca-le putin. Aranjeaza merele in oala, peste caramel si pune deasupra cubulete de unt. Pune merele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le cam 20-30 de minute pana se inmoaie.

Intre timp, prepara blatul: separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul. Amesteca galbenusurile cu un praf de sare, vanilie si coaja rasa de lamaie. Rastoarna galbenusurile peste albusuri, apoi cerne faina deasupra, putin cate putin si incorporeaza lejer cu o spatula, de jos in sus. Scoate merele din cuptor si toarna deasupra aluatul, niveleaza usor si pune-l inapoi in cuptor pentru inca 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Poti sa verifici cu o scobitoare daca este facut.

Dezlipeste usor pe margini si rastoarna tortul pe un platou, apoi lasa-l sa se raceasca de tot. La final, imbraca-l cu frisca proaspata, presara putina scortisoara si taie felii generoase.

Sper ca ti-am facut pofta cu acest tort delicios si sa-l incerci si tu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere insiropat cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Postat de Oana

Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Postat de Oana

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2017, 12:49
Foarte bun, acest tort, pe care-l fac adeseori, pentru că nu este foarte dulce și în plus, mai este răcoritor... Atât doar că eu nu-l fac cu caramel, dar nu e prea tărziu să încerc și această rețetă perfectă!
la 03.10.2017, 13:14
Foarte frumos, cred ca e tare bun!
la 03.10.2017, 14:14
Chiar am niste mere din marul din gradina si ma batea gandul sa fac asa ceva....
la 03.10.2017, 14:26
Foarte bun!
la 03.10.2017, 14:38
Ce bun e! As savura o felie chiar acum!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking