Ingrediente
- Blat:
- 5 oua
- 5 linguri de faina
- 7 linguri de zahar
- 1 praf de copt
- Crema:
- 250 gr de mascarpone
- 250 gr de frisca
- 2 linguri de zahar pudra
- 1 esenta de vanilie
- Sirop:
- 100 gr suc natural de portocale
- Ornat:
- felii de la 4 portocale mari
Mod de preparare
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.
Crema:
Intr-un bol, punem frisca si zaharul si mixam bine. Adaugam mascarponele si esenta de vanilie si mixam pana se formeaza o crema consistenta.
Asamblare:
Dupa ce blatul l-am scos din cuptor, l-am taiat in doua si l-am lasat sa se raceasca. Primul blat l-am insiropat cu suc de porocale, am pus 1/3 din crema si felii de potocale deasupra. Am asezat al doilea blat, l-am insiropat si am pus restul de crema. L-am ornat cu felii de portocale.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|