Ingrediente
- 500 grame de biscuiți Popular
- Pentru cremă:
- 1 litru de apă
- 400 grame de zahăr tos
- 250 grame de gris
- 250 grame de margarină
- 2 linguri de cacao
- esență de rom
- 1 plic de vanilie
- 1 praf de sare
- Pentru decor și însiropare:
- 1 cutie mare de conservă de compot de piersici jumătăți
Mod de preparare
Mai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului. Se dă cratița la foc mic și imediat se adaugă în ploaie grisul, amestecând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se continuă amestecarea și când compoziția începe să se îngroașe, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când crema s-a îngroșat bine, se ia de pe foc și se mai amestecă în ea din când în când, ca să nu se formeze pojghiță, până ce se mai răcorește puțin.
Când crema s-a mai răcorit, se adaugă margarina, puțin câte puțin și se mixează până la încorporarea omogenă. La urmă se adaugă și esența de rom, după gust.
Se desface cutia de conservă, se scot jumătățile de piersici și se pun într-o strecurătoare, iar siropul se va folosi pentru însiroparea biscuiților. Se însiropează biscuiții, unul câte unul, timp de 4-5 secunde în siropul din conservă și se depun, ca prim strat, pe platou.
Se unge primul strat de biscuiți cu cremă și se continuă montarea tortului cu straturi alternative de biscuiți și de cremă.
Se unge tortul cu cremă și apoi se decorează cu piersicile scurse bine de sirop și decupate în prealabil în forma dorită, în așa fel încât fiecare porție să fie decorată frumos.
Se lasă tortul câteva ore la rece, după care se porționează și se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort din biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|