Ingrediente
Blatul:
- 4 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
- 100 g faina cernuta
Crema diplomat :
- 5 oua
- 200 g zahar
- un praf de sare
- 2 lingurite esenta vanilie
- 30 g gelatina granule (am folosit )
- 600 ml frisca naturala ( Dorna 35 %grasime)
- 500 g fructe ( capsuni, piersici(din compot )
- 100 g stafide
- esenta de rom
- piscoturi
In plus:
- 200 ml frisca naturala
- 2 capsuni
Mod de preparare
Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga esenta de vanilie, faina cernuta. Se omogenizeaza cu o paleta si se toarna intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade C, 30 minute. Se lasa la racit, pe un gratar. Cand e rece, se taie pe orizontala in 2 felii.
Crema : Ouale, zaharul, zaharul vanilinat, praful de sare, se bat cu telul si se pun pe aburi, se amesteca continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, cand da primele semne de ingrosare si crema e fierbinte se ia de pe foc. Gelatina se hidrateaza, apoi se topeste pe baie de aburi si se toarna in crema de oua si se amesteca energic, se lasa deoparte si se mai amesteca din cand in cand in ea, pentru a urmari gradul de gelificare.
Asamblare :
Pe o farfurie, punem inelul detasabil, piscoturi in jurul ei, apoi, punem prima felie de blat. Lasam deoparte. Mixam frisca si de abia acum o amestecam cu crema, adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom si apa, piersicile taiate marunt. Turnam o parte din crema pe blat, presaram capsuni din loc in loc, mai punem cealalta parte de crema, capsuni si cealalta felie de blat, se apasa usor. Se da la frigider cateva ore.
Se bate frisca si se orneaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|