Desert tort diplomat

Postat de Oana in Torturi
22 Mai 2017 | 13532 vizualizari
Desert tort diplomat

Tortul diplomat cu portocale este un preparat elaborat, un desert fin si elegant si merita tot efortul, garantat! Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1oo gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja confiata de portocala
  • stafide lasate la inmuiat in lichior de portocale
  • 20 gr gelatina granulata

In plus:

  • zahar pudra
  • felii de portocala pentru décor
  • frunze de menta

Mod de preparare

Blat

Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi doua minute la viteza mare, pana obtii o crema deschisa la culoare, aproape alba, ca o spuma. Muta apoi totul intr-un castron. Amesteca faina cu praful de copt si cerne deasupra compozitiei, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus. Umezeste fundul unei forme de copt rotunde, cu pereti detasabili si tapeteaz-o cu hartie de copt

Toarna aluatul in forma si coace blatul la 180 de grade, aproximativ 30 de minute. Fa testul cu scobitoarea si scoate-l din cuptor. Lasa-l putin la racit, desprinde marginea cu un cutit si scoate cercul formei. Rastoarna blatul pe hartie de copt si pune deasupra o cana cu apa, ca sa se preseze bine si lasa-l la racit.

Crema:

Pune laptele intr-o craticioara, adauga pastaia de vanilie crestata, plus semintele si lasa-l sa se infierbante bine. Strecoara laptele si scoate pastaia de vanilie. Amesteca galbenusurile cu zaharul si faina si toarna peste ele laptele fierbinte, putin cate putin. Muta amestecul inapoi in craticioara si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. Rastoarna crema intr-un castron incapator, incorporeaza coaja rasa de portocala, stafidele inmuiate in lichior si portocala confiata, apoi lasa totul la racit.

Intre timp, prepara frisca. Mixeaza la viteza mica smantana rece, de la frigider, iar cand incepe sa se intareasca mareste viteza si adauga zaharul pudra, putin cate putin. Patreaza putina frisca pentru décor, direct in poshul de ornare.

Hidrateaza gelatina in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj. Pune apoi bolul in apa clocotita si cand devine lichida adauga putin cate putin in crema de vanilie racita. Incorporeaza apoi frisca batuta lingura cu lingura si crema este gata.

Asamblare:

Indeparteaza hartia de copt de pe blat si taie-l pe orizontala in doua. Pune un blat pe platoul de tort, asaza deasupra inelul detasabil si rastoarna putina crema. Pune pe margine felii de portocala, apoi rastoarna restul de crema.

Taie al doilea blat de tort in 12 felii si asaza-le deasupra. Lasa tortul diplomat la frigider cel putin 8 ore sau mai bine peste noapte.

La final decoreaza tortul cu frisca, zahar pudra si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 14:46
frumos si delicios
la 22.05.2017, 14:52
frumos
la 22.05.2017, 15:52
Delicios!
la 22.05.2017, 16:23
Delicios!
la 22.05.2017, 18:16

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking