Ingrediente
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca
- 200 g zahar
- 5 galbenusuri
- 2 linguri faina
- 1 pliculet gelatina
- 1 fiola esenta de lamaie
- 400 g piscoturi
- 3 portocale
- 3 kiwi
- 1 conserva ananas
- in plus :
- fructe pentru decor, dupa preferinta
Mod de preparare
Pentru inceput, punem gelatina la hidratat.
Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in continuu. Ne oprim din amestecat atunci cand terminam de incorporat tot laptele si compozitia este omogena. Punem craticioara pe aragaz si o lasam pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa compozitia si devine o crema. Dam la o parte si lasam la racorit cateva minute, apoi incorporam foarte bine gelatina hidratata.
Crema trebuie lasata la racit complet. In acest timp, taiem fructele marunt sau dupa preferinta.
Frisca o mixam bine si apoi incorporam in ea, treptat, crema racita complet.
Ultima etapa este montarea tortului. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, montam tortul astfel: piscoturile, inmuiate in zeama de la compot, le asezam de jur imprejurul marginii tavii si pe fundul acesteia. Punem jumatate din cantitatea de crema, apoi fructe (portocale, kiwi si ananas din compot), cealalta jumatate de crema si restul de fructe.
Pastram cateva linguri de crema sa punem deasupra. Ornam tortul dupa preferinta si imaginatie.
Tortul trebuie lasat la frigider minim 6 ore inainte de a fi consumat.
Serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|