Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)

Postat de AndrutzaP in Torturi
13 Mar 2017 | 10099 vizualizari
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)

Yuhuuuu!!! A trecut un an de cand fac parte din minunata comunitate Bucataras.ro. Va las cate o felie de tort, sper sa ajunga la toata lumea:*:*

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 400 g piscoturi
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva ananas
  • in plus :
  • fructe pentru decor, dupa preferinta

Mod de preparare

    Pentru inceput, punem gelatina la hidratat. 

    Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in continuu. Ne oprim din amestecat atunci cand terminam de incorporat tot laptele si compozitia este omogena. Punem craticioara pe aragaz si o lasam pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa compozitia si devine o crema. Dam la o parte si lasam la racorit cateva minute, apoi incorporam foarte bine gelatina hidratata.

    Crema trebuie lasata la racit complet. In acest timp, taiem fructele marunt sau dupa preferinta. 

   Frisca o mixam bine si apoi incorporam in ea, treptat, crema racita complet. 

   Ultima etapa este montarea tortului. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, montam tortul astfel: piscoturile, inmuiate in zeama de la compot, le asezam de jur imprejurul marginii tavii si pe fundul acesteia. Punem jumatate din cantitatea de crema, apoi fructe (portocale, kiwi si ananas din compot), cealalta jumatate de crema si restul de fructe. 

   Pastram cateva linguri de crema sa punem deasupra. Ornam tortul dupa preferinta si imaginatie.

   Tortul trebuie lasat la frigider minim 6 ore inainte de a fi consumat.

   Serviti cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Postat de caroline

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Blatul:  Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...

Citeste continuarea

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

Postat de timea

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2017, 10:14
Felicitari fata frumosa si harnica !
la 13.03.2017, 10:15
Multumesc mult
la 13.03.2017, 10:16
La multi ani! Frumos tort!
la 13.03.2017, 10:20
La mulți ani de bucătăras! Și vreau o feliuța din frumusețea asta de tort!
la 13.03.2017, 11:11
foarte bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking