Ingrediente
- 500 g iaurt cu 10 %grasime ( eu am folosit pilos, iaurt grecesc )
- 250 g zahar pudra
- 250 g capsuni
- 200 ml frisca
- 3 plicuri gelatina a cate 10 g
- un plic zahar vanilinat
- 10 buc piscoturi
Decor:
- 50 g ciocolata amaruie
- cateva capsuni sau fructe
Mod de preparare
Am inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se topeste si este foarte clara, se ia jos (dureaza 2-3 minute).
Iaurtul se mixeaza cateva secunde cu zaharul pudra si plicul de zahar vanilat, se adauga capsunile date prin blender inainte. Eu am adaugat si 200 ml frisca batuta, pentru un plus de cremozitate si a iesit foarte bun, se amesteca usor si cu frisca si se adauga gelatina. Compozitia va fifoarte lichida, dar la frigider se va inchega frumos.
Intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara, se toarna toata compozitia, apoi se adauga si piscoturile.
Se da la frigider 6 ore sau peste noapte, eu dupa 6 ore l-am scos, nerabdatoare fiind.
Se decoreaza cu 50 g ciocolata amaruie topita la microunde, 1 minut, se pune intr-o punga i se taie coltul si se spriteaza deasupra. Am decorat cu cateva capsuni.
Pofta buna ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|