Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- esenta vanilie
- un praf sare
Crema:
- 500 ml frisca Hulala
- 2 portocale
- 3 banane
- 4 kiwi
- 1 cutie compot ananas
- esenta de rom - 2 lingurite
Decor:
- ciocolata topita si frisca
Mod de preparare
Batem albusurile spuma cu sarea si adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul, apoi le incorporam in spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si esenta. Coacem cca. 20-30 min in tava tapetata cu hartie de copt -30/40 cm.
Curatam fructele si le taiem in cuburi mici, ananasul il scurgem de sirop si il mai taiam daca este nevoie. Frisca o batem bine, apoi punem cubuletele de fructe si esenta de rom, apoi amestecam.
Blatul racit il taiem in 3 fasii egale; insiropam usor cu siropul de la compot si intindem crema cu fructe uniform. Rulam melc si asezam melcul in picioare. Continuam si cu celelalte 2 fasii.
Acoperim totul cu crema si putina frisca; decoram cu fructe, ciocolata topita si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat fara piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|