Desert Tort Dobos

Postat de Oana in Torturi
12 Oct 2017 | 13122 vizualizari
Desert Tort Dobos

Dupa reteta Ritei, cu mici modificari, este minunat si nu foarte greu de realizat! Chiar m-a cucerit!

Ingrediente

Foi:

  • 7 oua
  • 120 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema:

  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 350 gr unt 82% grasime
  • 1 lingurita coaja rasa portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura zahar ars:

  • 200 gr zahar
  • 1 lingura otet
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Foi: Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de ou si mixeaza usor. Adauga vanilia si la final faina cernuta treptat si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 20 cm diametru. Daca ai doua tavi, va merge si mai repede.

Pune in fiecare tava cate un polonic cu aluat, niveleaza usor pana obtii o foaie de 0.5 cm grosime. Coace foile la 170 de grade C, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor. Scoate foile cu tot cu hartia de copt pe un tocator si lasa-le la racit, apoi coace in continuare pana termini aluatul. La final vei avea 8-9 foi, depinde cat de egal imparti aluatul.

Desprinde usor hartia de copt de pe spatele foilor si lasa-le la racit. Ultima foaie tai-o in 8 triunghiuri egale.

Crema: Amesteca ouale intregi cu zaharul pudra si cacaua cu ajutorul unui tel, intr-o craticioara cu fund dublu. Pune craticioara pe foc mic si amesteca in continuu pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa putin. Opreste focul si adauga ciocolata taiata bucati mici si omogenizeaza crema pana se topeste ciocolata. La final adauga vanilia si coaja rasa de portocala. Poti aroma crema dupa plac, cu ce esenta doresti. Lasa crema sa se raceasca. Mixeaza apoi untul moale, la temperatura camerei si amesteca-l cu crema de ciocolata racita. Lasa crema la frigider pana pregatesti glazura.

Glazura: Amesteca zaharul cu o lingura rasa de otet si pune craticioara pe foc mic pana se topeste zaharul si incepe sa se caramelizeze. La final adauga untul si lasa pe foc pana obtii o glazura fina. Imbraca triunghiurile de blat in caramel si lasa-le deoparte. Restul de caramel pune-l pe o hartie de copt si dupa ce s-a racit piseaza-l si pastreaza-l pentru décor.

Asamblare: Pune pe un platou o foaie de tort, pune deasupra 2-3 linguri de crema si intinde in strat subtire pe toata suprafata. Pune deasupra a doua foaie, iar crema si tot asa pana termini toate foile. Imbraca tortul in crema ramasa si pastreaza si 2-3 linguri pentru décor.

Cu ajutorul unui posh fa mici rozete in mijloc si de jur imprejurul tortului, pe care se vor sprijini apoi triunghiurile de blat cu glazura de zahar ars. Asaza-le cu grija, usor inclinate si decoreaza marginea tortului cu zaharul ars zdrobit.

Pune tortul la frigider 2-3 ore, apoi il poti taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Dobos

Postat de Oana

Desert tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Desert tort dobos a la Oana

Postat de Corina33

Desert tort dobos a la Oana

Intai pregatim foile : se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat, iar la sfarsit galbenusurile si untul topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2017, 15:25
Oaaa!
la 12.10.2017, 15:26
Eu astept felia ))
la 12.10.2017, 15:47
Pai te asteapta si ea in frigider Hai!
la 12.10.2017, 15:56
Ahaa! ) Tre sa regandesc strategia ))
la 12.10.2017, 16:12
frumos

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking