Desert tort Ecler cu crema caramel

Postat de panacris in Torturi
18 Mar 2018 | 3846 vizualizari
Desert tort Ecler cu crema caramel

Un tort usor, gustos si aspectuos!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Apă 300 ml,
  • Ulei 150 ml,
  • Ouă 7 bucăți,
  • Făină alba de grâu 200 g.
  • Pentru cremă:
  • Lapte grăsime 1,5 % 100 ml,
  • Zahăr tos 9 linguri,
  • Praf de budincă cu aroma vanilie 2 plicuri,
  • Lapte condensat cu caramel 100 g,
  • Mascarpone 200 g,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri.
  • Pentru decor:
  • Ciocolata menaj cca. 200 g,
  • Ulei de cocos 1 lingură.

Mod de preparare

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat, nici foarte gros, nici foarte subțire. Astfel cantitatea de ouă poate fi variabilă în funcție de mărimea lor și tipul de făină. Pe fundul unei forme de tort cu pereții detașabili, se trasează cu spritz-ul rotocoale de aluat. Separat intr-o tavă tapetată cu foaie de pergament se pregătesc gogoșelele. Ambele două tăvi se pun la copt, în același timp în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 200 grade, până ce prind puțină culoare. Atenție nu se deschide ușa cuptorului în acest interval! Între timp se preapară budinca, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se vor umple gogoșelele cu budinca de vanilie racită. În budinca rămasă se adaugă, brânza mascarpone, laptele condensat caramel, esență de vanilie și zahăr vanilinat.

Se începe montarea tortului: peste blatul de ecler răcit, se adaugă un strat de cca. 2 cm din crema de caramel. Gogoșele umplute cu budincă de vanilie, se așează peste stratul de budincă și apoi se acoperă cu restul de cremă, astfel încât gogoșelele umplute să fie acoperite integral. Se lasă la rece cca. 2 ore. Urmează finalizarea tortului;) Gogoșelele rămase se așează artistic peste stratul de budincă, se ornează în fir subțire cu glazură de ciocolată și se ornează cu trandafirași din napolitane.. Tortul se lasă la rece cca. 3 ore înainte de servire. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ecler cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 11:13
Pac,pac si gata tortul....
la 18.03.2018, 11:15
Frumos tort! Si taaare bun!
la 18.03.2018, 11:18
frumos
la 18.03.2018, 11:18
Ce bun este!
la 18.03.2018, 11:22
Un tort frumos și bun!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking