Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

Postat de Ina in Torturi
24 Dec 2018 | 7927 vizualizari
Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550

Un tort delicios, pe care va recomand sa-l preparati indiferent de ocazie. Eu l-am preparat in vara, la aniversarea de 50 ani a sotului meu .    Inspirat de pe savurosTV

Ingrediente

Baza si coji de eclere:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 15 g zahar
  • 7 oua

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 ml esenta de vanilie
  • 150 g unt

Crema de lapte condensat:

  • 300 g crema de branza
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 g iaurt gras
  • 200 g smantana
  • 10 g gelatina
  • 10 g zahar vanilat

Sos de ciocolata:

  • 75 g ciocolata neagra
  • 20 ml lapte

Mod de preparare

Baza de tort si cojile de eclere.

Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea. 

Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului. 

Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam pe rand ouale, unul câte unul, mixand dupa fiecare. 

Formam baza tortului spritand aluatul circular în tava cu inel detasabil. Am folosit tava cu diametrul 22 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt, iar la spritare am lasat distanta intre inelele de aluat pentru a permite cresterea la copt. 

Am copt in cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 15 minute, apoi înca 10 minute la temperatura de 180°C. 

Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului pentru a nu se lasa ( descreste ) aluatul. 

Restul aluatului se spriteaza sub forma de rozete pentru cojile de eclere. 

Crema de vanilie :

Mixam galbenusurile cu 150 g zahar pâna se albesc si devin cremoase.

Adaugam amidonul si omogenizam. Turnam laptele amestecand usor sa nu se formeze cocoloase.

Transaferam amestecul într-o craticioara pe care o punem la foc mic pana ce compozitia se ingroasa, avand grija sa amestecam continuu pentru a evita lipirea de peretii vasului. 

Oprim focul si adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie. Omogenizam  si incorporam in crema fierbinte si untul taiat bucati. 

Pentru a nu se forma crusta deasupra, asezam peste crema ( direct pe ea, nu doar pe buza vasului ) o folie alimentara si dam crema la frigider pentru cca. 40 de minute, pâna se raceste complet. 

Cu aceasta crema de vanilie umplem cojile de eclere. 

Crema cu lapte condensat:

Mai intai punem gelatina la hidratat folosind apa rece cat sa o acopere bine. 

Laptele condensat se amesteca cu crema de branza, iaurtul, smantana si zaharul vanilat.

Punem gelatina hidratata 10-15 secunde la microunde, pâna devine lichida, apoi o incorporam in crema de lapte condensat. 

Asamblare tort ecler: 

Asezam baza de tort pe un platou si montam in jurul ei inelul tavii în care am copt-o.

Turnam peste baza jumatate din cantitatea de crema cu lapte condensat, iar peste crema asezam eclere umplute cu crema de vanilie.

Turnam restul de crema si dam tortul la rece pentru 4-5 ore, pana se intareste crema.

Indepartam inelul detasabil si asezam deasupra cremei de lapte condensat eclere cu vanilie .

Sos de ciocolata: 

Topim ciocolata, adaugam 20 ml de lapte si amestecam rapid cu telul. Punem ciocolata topita într-un posh si decoram tortul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa si esenta de...

Citeste continuarea

Desert tort Dana

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana

Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2018, 23:27
Minunat! Sarbatori cu bucurie Inisor drag!
la 24.12.2018, 23:31
Multumesc, Ruxy! Chiar a fost delicios! Craciun Fericit!
la 24.12.2018, 23:36
Sunt sigura scumpo...ador acest tort! Multumesc asemenea iubito!
la 24.12.2018, 23:36
Cam bun draga mea cam bun...daca e de 50 de ani, musai sa-l fac si eu la vara....
la 24.12.2018, 23:37
Cleme, daca il postam la vremea lui trebuia sa-l numesc tort 50, dar asa... )

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking