Desert tort Ema

Postat de Leontina_Costel1970 in Torturi
24 Noi 2018 | 5046 vizualizari
Desert tort Ema

Pe 26 noiembrie este ziua fetei mele adoptive, ca nu pot sa-i zic nora, e ca si fata mea. Si am profitat de faptul ca leoaica Cleme a venit in vizita si-am pus-o la treaba, fotografiat si scris retete. Eu stau foarte prost cu timpul si la sfarsit de saptamana nu stiu ce sa fac mai intai.

Ingrediente

  • Blat 1 de cacao
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Blat 2 de cacao
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Blat 3 cu nuca
  • 7 albusuri
  • 10 lg nuca taiata mai grosier
  • 5 lg faina
  • Crema de ciocolata
  • 7 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 320 g ciocolata Kandia 50% cacao
  • 300 ml smantana vanilata si indulcita LaDorna
  • Frisca
  • 700 ml smantana vanilata si indulcita LaDorna
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 lg zahar
  • 1 sticluta esenta rom

Mod de preparare

Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm.

Blat 1 de cacao : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate bine pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, la final se cerne cacaua si faina si se amesteca de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se adauga amestecul, se niveleaza si se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Se face testul scobitorii pentru a vedea daca este copt blatul. Fiind un blat subtire, se coace foarte repede, mai ales daca ai un cuptor electric cu ventilatie.

Blat 2 de cacao. Se procedeaza la fel ca la primul blat.

Blat 3 cu nuca : Albusurile cu un praf sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza nuca taiata mai grosier si faina cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga compozitia se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Si apoi se taie in doua parti egale.

Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a dat in 2-3 clocote, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema : Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pun galbenusurile si zaharul se mixeaza bine, apoi se adauga smantana pentru frisca si ciocolata maruntita, se pune cratita pe baie de abur si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la frigider 3 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta si spumoasa.

Frisca : Intr-un castron de inox (pe care l-am tinul la congelator 3 min) punem smantana rece si incepem sa mixam bine pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare : Pe un platou asezam blatul 1 de cacao, il insiropam intindem o parte din crema, peste crema punem prima parte din blatul 3, insiropam, intindem crema, asezam blatul 2, insiropam si intindem crema si ultimul blat este de nuca insiropat. Oprim un pic de crema pentru ornat. Imbracam tot tortul in frisca si apoi ornam cu crema oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti

Postat de caroline

Desert tort de biscuiti

Untul trebuie sa fie adus la temperatura camerei. Punem intr-un bol untul si il mixam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat, maruntim cu mana biscuitii, in bucati cat mai mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2018, 10:41
ce bine arata!
la 26.11.2018, 10:42
Ce tort frumos poze de asemenea,ajutoare de nadejde,asa ca nu putea sa iasa decat o minunatie
la multi ani fiicei tale
la 26.11.2018, 11:05
Ce frumos l-ai ornat! si sigur e si foarte bun! La multi ani, Ema!
la 26.11.2018, 15:28
grea e munca de fotograf....
la 26.11.2018, 16:16
Felicitari si La multi ani!!! Se vede ca e scris si pozat de Cleme...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking