Desert tort entremet cu gem de zmeura

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2019 | 2094 vizualizari
Desert tort entremet cu gem de zmeura

M-am inspirat de la Simona Callas. Bunatati de Craciun.

Ingrediente

  • Blat, forma de 18 cm
  • 1 banana foarte coapta
  • 50 g unt moale
  • 60 g zahar pudra
  • 50 g smantana 20% grasime
  • 5 g praf de copt
  • 150 g faina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • Mousse de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta vanile
  • 7 g gelatina pudra + 20 ml apa rece
  • 100 ml lapte 3,5 % grasime
  • Gem de zmeura
  • Glazura oglinda
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 70 g sirop glucoza
  • 10 g gelatina -6 foi
  • colorant rosu

Mod de preparare

Blat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana, restul de amestec uscat si la final banana pasata, se omogenizeaza totul bine. Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 18 cm, se pune amestecul in forma si se da forma la cuptorul preincalzi la 180 grade pentru cca 25 min la cuptor electric. Se scoate forma din cuptor se lasa sa se raceasca bine, apoi sectionam blatul in doua parti, o parte o decupam sa obtinem un diametru de 14 cm. 

Gem de zmeura, eu n-am avut gem am avut dulceata pe care am blendat-o apoi am mai pus-o sa fiarba pana am obtinut consistenta unui gem mai gros.

Mousse de ciocolata alba :Gelatina se hidrateaza in 20 ml apa rece. Ciocolata se topeste pe baie de abur. Galbenusurile se amesteca intr-un vas incapator, peste galbenusuri turnam laptele infierbantat in fir si amestecam bine, adaugam esenta de vanilie, ciocolata topita si gelatina hidratata si omogenizam. Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul s emixeaza pana obtinem o frisca nu foarte tare.Frisca se amesteca in crema de ciocolata.

Asamblare : Forma in care am copt blatul de tort se imbraca cu folie acetata, se aseza blatul de 18 cm, se toarna o parte din mousse, s eda la congelator  10 min, apoi se scoate si se aseaza blatul de 14 cm, peste care punem mousse, bagam din nou la congelator pentru 10 min, scoatem din congelator si formam un cerc din gemul de zmeura, peste care intindem restul de mousse. Se da la congelator cateva ore.

Glazura oglinda : Foile de gelatina se hidrateaza cu apa rece. Intr-un castron punem ciocolata alba, smantana pentru frisca, zaharul, siropul de glucoza si colorantul rosu si asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana se omogenizeaza totul, tragem de pe foc, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in glazura, lasam sa ajunga la temperatura camerei, amestecam din cand in cand sa nu faca pojghita.

Scoatem tortul din congelator, il scoatem din forma si-l asezam pe un gratar, apoi turnam glazura peste tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort entremet cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Postat de merisor67

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele. Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Postat de simona72

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Pentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 22:15
Vrem si sectiune
la 30.12.2019, 22:19
Aoleu! Da' cu mesajul de pe tort ce e? Super tort!
la 30.12.2019, 22:28
Delicios!
la 30.12.2019, 22:34
la 30.12.2019, 22:47

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking