Desert tort Fanta

Postat de mirela0911 in Torturi
14 Oct 2018 | 16615 vizualizari
Desert tort Fanta

Copiilor mei le place tare mult prajitura Fanta, iar de data aceasta am zis sa incerc si in varianta de tort. Au fost foarte incantati si bineinteles ca au cerut supliment, nu a fost de ajuns doar o felie! :D :))))

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 2 picaturi ulei esential de portocale
  • 200 ml frisca lichida

Pt. galzura:

  • 375 ml suc fanta
  • 1 lg zahar
  • 1 plic budinca de lamaie

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.

Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se amestca. Se toarna peste galbenusuri si se mixeaza bine pana se incorporeaza. Peste aceasta compozitie se pun albusurile spuma in 2-3 reprize, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute, apoi se pune pe un gratar la racit. Dupa ce s-a racit bine, se taie in doua pe orizontala.

Crema: Se mixeaza branza cu zaharul pudra, coaja rasa de portocala si picaturile de ulei de portocala. Se toarna in 2 reprize frisca lichida si se mixeaza pana devine mai consistenta. Se lasa deoparte.

Pe un platou se asaza inelul de la forma in care s-a copt blatul, se pune o folie alimentara si se asaza primul blat. Se toarna jumatate din cantitatea de branza, se niveleaza si se asaza al doilea blat. Se pune restul de crema si se nivelaza.

Intr-o craticioara se pune praful de budinca, zaharul si se toarna sucul. Se amesteca cu un tel si se pune pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa 1 minut sa se racoreasca, apoi se toarna peste stratul de branza. Se niveleaza frumos si se da la rece, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul, apoi folia alimentara. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Fanta

Postat de sufletista

Desert tort Fanta

Blat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2018, 21:02
foarte reusit
la 14.10.2018, 21:03
frumos
la 14.10.2018, 21:16
la 14.10.2018, 21:55
Super idee!
la 14.10.2018, 22:00
Bun!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking