Ingrediente
Pt. blat:
- 6 oua
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 100 ml ulei
- 4 lg faina
- 2 lg cacao
- 1 plic praf de copt
Pt. umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 100 g zahar pudra vanilat
- 1 lgt coaja rasa de portocale
- 2 picaturi ulei esential de portocale
- 200 ml frisca lichida
Pt. galzura:
- 375 ml suc fanta
- 1 lg zahar
- 1 plic budinca de lamaie
Mod de preparare
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se amestca. Se toarna peste galbenusuri si se mixeaza bine pana se incorporeaza. Peste aceasta compozitie se pun albusurile spuma in 2-3 reprize, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute, apoi se pune pe un gratar la racit. Dupa ce s-a racit bine, se taie in doua pe orizontala.
Crema: Se mixeaza branza cu zaharul pudra, coaja rasa de portocala si picaturile de ulei de portocala. Se toarna in 2 reprize frisca lichida si se mixeaza pana devine mai consistenta. Se lasa deoparte.
Pe un platou se asaza inelul de la forma in care s-a copt blatul, se pune o folie alimentara si se asaza primul blat. Se toarna jumatate din cantitatea de branza, se niveleaza si se asaza al doilea blat. Se pune restul de crema si se nivelaza.
Intr-o craticioara se pune praful de budinca, zaharul si se toarna sucul. Se amesteca cu un tel si se pune pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa 1 minut sa se racoreasca, apoi se toarna peste stratul de branza. Se niveleaza frumos si se da la rece, de preferat peste noapte.
A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul, apoi folia alimentara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|