Desert tort Fulgi de nea

Postat de RODIMUR in Torturi
31 Iul 2017 | 2873 vizualizari
Desert tort Fulgi de nea

Un tort relativ ușor de făcut și foarte bun, pe care fiecare îl poate orna cum vrea și-i poate schimba numele, după preferință. Eu i-am pus numele după ornamentele sub formă de fulgi pe care le-am folosit pentru decorat.

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 12 linguri de nuci măcinate
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de făină albă
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă
  • 6 ouă
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 2 pachete de unt
  • 4-5 linguri de cacao
  • 3-4 lingurițe de apă
  • esență de rom (după gust)
  • Pentru sirop
  • 200 ml apă
  • 100 grame zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie, sau esență de migdale (după gust)
  • Pentru decor
  • ornamente decor, nucă de cocos, stafide, nuci caramelizate, frișcă (după preferință)

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albușurile spumă, cu sarea și zahărul (pus puțin câte puțin) se adaugă treptat gălbenușurile, apoi nuca și la urmă făina, în care s-a amestecat praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă cu diametrul de 22 cm, prevăzută cu hârtie de copt, unsă cu unt și se dă la cuptor, la foc potrivit/mediu, pentru aproximativ 45 de minute.

Când blatul s-a copt, se scoate din tavă, se lasă să se răcească și apoi se taie în trei foi egale.

Pentru cremă, se mixează ouăle întregi cu zahărul și apa, după care se pune compoziția la bain-marie, și se amestecă întruna, până se îngroașă. Când această compozițe s-a închegat, se ia cratița de pe foc, se adaugă cacaua, amestecând rapid, să nu se formeze cocoloașe, după care se mai ține pe foc încă 2-3 minute.

După acest interval de timp, se ia cratița de pe foc și se lasă compoziția la răcit, după care se adaugă untul și esența de rom (după gust).

În timp ce crema stă la răcit, se face siropul. Se fierbe apa cu zahărul 4-5 minute, se adaugă esența de migdale, sau coaja rasă de lămâie și se dă la răcit.

Se montează tortul. Prima foaie de blat se pune în platou, se însiropează puțin și se unge cu 1/3 din cremă. Cea de-a doua foaie se pune deasupra, se însiropează și se unge cu altă treime din cantitatea de cremă, iar apoi cea de-a treia foaie se însiropează pe partea care va fi pusă peste celelalte foi, se pune deasupra și apoi cu ultima treime din cantitatea de cremă se tapetează tortul. 

Se decorează după preferință, cu ornamente decor, frișcă, fructe confiate, stafide, nucă de cocos, nuci caramelizate, etc...

Se păstrează la frigider, până în momentul în care se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Fulgi de nea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...

Citeste continuarea

Desert tort Caciula

Postat de ancutsa

Desert tort Caciula

    Blatul și ciucurele: Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2017, 21:13
E superb!
la 31.07.2017, 21:18
Mulțumesc, Licurici! Mă bucur că-ți place...
la 31.07.2017, 21:19
la 31.07.2017, 21:20
Mulțumesc, Motănel!
la 31.07.2017, 21:33
Ce frumos este! De bun nici nu mă îndoiesc, doar poftesc

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking