Desert tort Inima cu fructe

Postat de ancutsa in Torturi
8 Mar 2021 | 1526 vizualizari
Desert tort Inima cu fructe

Pentru 8 Martie, am pregătit un tort în formă de inimă, cu foi cu migdale, mascarpone, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. Am folosit cremă doar ca umplutură și puțin pe capac, nu am îmbrăcat lateralele, pentru un aspect rustic și modern. L-am decorat cu multe fructe, frunze de busuioc și de mentă (plantate și îngrijite cu drag în ghivecele mele). Și ce m-am bucurat de petalele de la florile de căpșuni care încă stăteau prinse de căpșuni. La mulți ani, frumoși și dulci, tuturor femeilor!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 40 ml ulei,
  • 15 ml apă ,
  • 35 ml suc de portocală,
  • 1 praf de sare,
  • 90 g migdale măcinate,
  • 100 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • Sucul de la 2 portocale mari,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • Pentru decor:
  • Căpșuni, după gust,
  • 1 kiwi,
  • 1 portocală,
  • 60 g cuvertură de ciocolată albă, după gust,
  • 50 g ciocolată cu lapte Callebaut, după gust,
  • Frunze de mentă,
  • Frunze de busuioc,
  • Petale de flori de căpșuni,
  • Fluturi de napolitană

Mod de preparare

 

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină. Omogenizezi  și torni compoziţia într-o formă de inimă cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime. Așezi tava inimă într-o altă tavă, pentru mai multă siguranță și dai la cuptorul preîncălzit aprox 18 minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

 

Pentru însiropat:

Tai blatul în două foi și îl însiropezi cu suc de portocală (vei avea nevoie de 2 portocale mari).

 

Crema:

Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele, coajă de lămâie, după plac și apa de flori de portocal (1 linguriță este suficientă, pentru că are aromă intensă) și mai amesteci puțin până devine cremoasă.

 

Decor:

Speli fructele și frunzele de mentă și de busuioc, le usuci pe șervete și le tai după plac.

Pui primul blat peste baza de la forma inimă și fixezi inelul având grijă să pui pe peretele formei, în interior, o margine din plastic, decupată după cum ai nevoie. Adaugi un strat de cremă și aranjezi pe margine fructele, după plac. Umpli cu cremă, însă păstrezi puțină și pentru decor. Așezi celălalt blat de tort. Adaugi restul de cremă, dar numai pe capac. Nu îmbraci lateralele. Este rustic, dar modern.

Decorezi cu fructe, tăiate frumos. Poți opta pentru căpșuni date prin ciocolată topită și răcite puțin la frigider înainte de a le așeza pe tort. Adaugă și doi fluturi de napolitană, sunt de efect.

Dai la rece până la servire. 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/tort-inima-cu-fructe-8-martie.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Inima cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2021, 17:09
Ce tort frumos!
la 08.03.2021, 17:54
Frumos si inimos !
la 08.03.2021, 18:58
Multumesc mult, Mirela!
la 08.03.2021, 18:58
Multumesc mult, Cleme!
la 08.03.2021, 19:14
Yumii!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking