Ingrediente
- 4 oua
- un praf de sare
- 4 lg zahar
- 2 lg apa rece
- 4 lg ulei
- 8 lg faina
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 250 g mascarpone
- 250 ml frisca lichida
- 3 lg zahar pudra vanilat
- 1 compot ananas
- alte fructe
Mod de preparare
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri, amestecand cu o spatula. Se pune si coaja de lamaie. La final se incorporeaza faina cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava de silicon in forma de inima si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si, daca este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se toarna frisca lichida si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa si mai consistenta.
Se desface compotul de ananas, se taie bucatele mici si se pune la scurs.
Blatul se taie in 3 parti. Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza cu sucul de la compot. Se unge apoi cu o parte din crema, se pune ananasul bucatele si se continua asa pana la ultimul blat. Se pastreaza din crema o parte pentru a unge tortul si deasupra.
Se orneaza cu felii subtiri de kiwi, cu ananas, afine, etc
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inima cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|